Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Sfaturi auto care te ajuta cand pornesti la un drum lung

Mașinile pot fi niște instrumente foarte de încredere chiar și la drum lung, însă dacă sunt bine întreținute și hrănite dinainte de a ne pune la un traseu îndelungat. Cu o bună întreținere și cu câteva sfaturi auto de care trebuie să ții cont, poți preveni problemele cele mai frecvente ale mașinii tale. Nu trebuie să fii chiar mecanic sau un împătimit auto ca să știi sau ca să poți face unul dintre următoarele lucruri vitale pentru automobilul tău.

1. Schimbul de ulei

În manualul mașinii tale va fi specificat cât de des trebuie să îi schimbi uleiul. Oricum, specialiștii recomandă îndeplinirea acestui lucru la fiecare 10.000 de kilometri, însă acest lucru depinde de condițiile meteo, de tipul de ulei folosit și de obișnuintele de conducere a mașinii în cauză.

2. Verificarea lichidelor

În acest sens ar trebui să verifici lichidele mașinii în mod regulat. Aici este vorba despre lichidul de răcire, de frână, de servodirecție, de transmisie și chiar soluția de parbriz. Cel mai simplu mod în care ai putea să îți amintești de această sarcină auto este tot atunci când vei schimbă și uleiul. De asemenea, consultă manualul mașinii tale pentru a vedea ce îți este recomandat în acest sens.

3. Verificarea și echilibrarea roților

Verifică presiunea roților o dată pe lună folosind un aparat care îți măsoară așa ceva sau dute într-un service auto. Uită-te prin manualul auto al mărcii tale și vezi care este presiunea recomandată pentru anvelopele mașinii tale. Apoi echilibrează-le cum se cuvine cu ajutorul unui compresor special pentru așa ceva.

4. Testează bateria

Testează bateria mașinii tale odată la 3 sau 5 ani. Cea mai simplă soluție prin care poți face asta este printr-un test de tensiune cu circuit deschis. După ce motorul tău a fost închis timp de cel puțin 12 ore, tu sau mecanicul puteți conecta un multimetru, un voltmetru sau orice alt tester de baterie la bateria mașinii și citi voltajul pentru a vedea dacă este în regulă.

Cam acesteau au fost sfaturile noastre auto pe care considerăm că orice şofer ar trebui să le ştie. Mai ales atunci când de exemplu porneşte la un drum lung.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J