SimCity – Joc ce se lanseaza in 2013

SimCity este jocul pregătit de Maxis, o filială a Electronic Arts, şi aşteptat de opt ani de zile, de când s-a anunţat că va fi un SimCity. Astfel, în 6 martie 2012, revista germană GameStar au dat gamerilor vestea că în 2013 vor putea încerca din nou jocul care le permite să construiască şi să administeze o lume virtuală creată de ei înşişi.

Andrew Willmott, din echipa de creaţie a jocului SimCity, a afirmat: ”încercăm să creem ceea ce gamerii doresc să găsească în joc. Elemente ca traficul, problemele economice şi poluarea vor fi foarte evidente”.

De la ultima variantă, cea din 2003, producatorii SimCity vin acum cu numeroase îmbunătăţiri şi impovizaţii care să facă jocul cât mai realistic. Au fost adăugate numeroase elemente de gameplay în noul SimCity. Dintre acestea se remarcă drumurile curbate sau prezenţa tramvaielor. Cât priveşte latura socială, în noul joc inteligenţa artificială va fi serios îmbunătăţită. Când cineva vrea sa se mute în oraş vizitează casele unde este afişat anunţul ”For Sale”. În fiecare locuinţă există cel puţin o persoană care merge la service în fiecare zi. Acţiunile criminale sunt şi ele mai detaliate, de exemplu dacă cineva comite un incendiu, gamerul va auzi cum este turnată benzina şi cum se aprinde chibritul răufăcătorului pentru a da foc unui imobil.

Resursele din joc nu sunt nelimitate. Unele pot fi însă reînnoite, cum e cazul apei subterane. Inginerul de software Dan Moskowity explică: ”dacă nu administrezi bine resursele, economia va cădea”.

Versiunea multiplayer va fi disponibilă, însă va trebui să existe conexiune permanent la internet pe durata jocului.

Preţul pleacă de la 60 de dolari şi poate ajunge până la 80 de dolari pentru pachetul Digital Deluxe. În variant Limited Edition se găsesc eroi şi răufăcători, iar în cea Digital Deluxe vom avea în plus unele oraşe tematice.

One thought on “SimCity – Joc ce se lanseaza in 2013”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.