Smartwatch-ul care costă doar 7 dolari

Smartwatch-urile încep să devină tot mai răspândite printre utilizatorii de tehnologie, deşi preţul acestora este destul de ridicat, depăşind chiar preţul unui smartphone decent. De exemplu, celebrul şi mult aşteptatul Apple Watch va costa peste 300 de dolari, Moto 360 costă undeva peste 200 de dolari, iar Galaxy Gear, produs de Smasung, ajunge la aproape 200 de dolari. În contextul unor preţuri atât de ridicate, a apărut şi un smartwatch la un preţ insolit de doar 7 dolari.
Evident, iniţiativa aparţine unei companii chineze, care s-a gândit să creeze un ceas inteligent, accesibil oricărui locuitor de pe planetă.
Având în vedere că manufacturarea şi tehnologia implementată într-un astfel de device costă, Fastfox, compania care a produs smartwatch-ul ieftin, a declarat că preţul producerii unui astfel de ceas poate fi redus cu mult dacă se ia în considerare un software mai simplu şi un hardware minimal.

fast
Compania a lansat deja o campanie prin care smartwatch-urile urmează să fie lansate în Australia pe site-ul de strângere de fonduri Pozible. Astfel, 100 de smartwatch-uri erau oferite pentru doar 7 dolari fiecare. Şi cum stocul a fost epuizat instantaneu, cei care mai doresc un astfel de ceas vor trebui să plătească puţin mai mult, adică 8 dolari. Mai mult, clienţii care doresc un ceas personalizat vor trebui să plăteacă 9 dolari.
În funcţie de cât de multe fonduri vor fi strânse în urma donaţiilor, atât de multe ceasuri vor fi produse în culorile dorite de clienţi. Campania se va încheia pe 24 decembrie, iar până în prezent deja s-au strâns peste 7000 de dolari din donaţiile a peste 500 de susţinători ai ideii.
Campania este cu adevărat lăudabilă şi doreşte să promoveze folosirea smartwatch-urilor, care implică monitorizarea stilului de viaţă. Tehnologia wearable este relativ nouă, iar costurile unor astfel de device-uri, care ne ajută să ne creăm un stil de viaţă sănătos, nu sunt deocamdată accesibile tuturor.
Smartwatch-ul produs de chinezi monitorizează numărul de calorii consumate, orele de mişcare şi efort fizic depus zilnic. Poate fi conectat la orice smartphone prin Bluetooth, este rezistent la apă, iar bateria rezistă între 4 şi 5 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.