Sony creează prima platformă online de difuzare TV cu abonament

Sony pregăteşte primul serviciu online de televziune cu abonament şi deja a încheiat o înţelegere cu canalele Viacom, din care fac parte Comedy Central, Nickelodeon şi MTV. Serviciul de televiziune marca Sony va include per total 22 de posturi Viacom, a anunţat compania printr-un comunicat de presă emis pe 10 septembrie.

images
Înţelegerea cu cei de la Viacom este o noutate şi un punct de început în istoria televiziunii, fiind primul serviciu care oferă online un pachet de canale extrem de populare, în schimbul unui abonament lunar. Obiectivul a fost atins de Sony deşi numeroase companii de gen au încercat să încheie de-a lungul timpului un astfel de contract. Apple şi Google s-au înscris în competiţie, timp de un an, fără succes însă, iar Intel a fost singura companie care şi-a completat planurile de a lansa o reţea de difuzare online de posturi TV.
Sony şi-a anunţat intenţiile la începutul acestui an, declarând că plănuieşte să experimenteze o reţea pilot care să combine posturi TV transmise live cu cele înregistrate pe DVR. Reuşita proiectului arată că cei de la Sony au depăşit principalul obstacol din calea planului lor şi anume securizarea programelor. Reţeaua de difuzare de televiziune online nu va concura cu posturile oferite de serviciile de televiziune prin cablu, neavând aceeaşi oferă generoasă de programe momentan, dar contractul cu Viacom este un prim pas important, iar canalele oferite de această companie sunt foarte urmărite în Statele Unite.
Philippe Dauman, CEO Viacom, a declarat că posturile pe care ei le oferă sunt urmărite de un public tânăr, consumator de media online, iar dorinţa lor este de a crea noi oportunităţi tehnologice de vizionare a canalelor TV. Platforma de distribuţie online este un pas înainte în crearea unei noi ere a televiziunii, care va atrage un public mai numeros.
Companiile nu au anunţat o dată exactă a lansării, dar au declarat că pe platforma online vor putea fi urmărite atât canale live, cât şi emisiuni înregistrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.