Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Tehnologia wearable poate monitoriza sănătatea câinilor

Tehnologia wearable se dovedește a fi eficientă nu doar pentru monitorizarea modului de viață al oamenilor, ci și a patrupedelor, care îi însoțesc pretutindeni. Astfel, oamenii de știință s-au gândit și la îmbunătățirea vieții celui mai bun prieten al omului și au reușit ca, prin intermediul tehnologiei, să sporească gradul de comunicare dintre om și câine.
Apărută în Statele Unite, monitorizarea se face prin intermediul unui ham prevăzut cu senzori care înregistrează atât postura patrupedului, cât și semnele vitale ale acestuia, iar informația este transmisă stăpânului. Hamul conține și senzori care vibrează, astfel încât stăpânii pot monitoriza animalul, chiar dacă acesta se află la o distanță considerabilă de ei, dovedindu-se util și dacă se dorește dresarea patrupezilor.
Hamul a fost creat cu senzori care detectează mișcarea pentru a ajuta la interpretarea mișcărilor unui câine, mijloacele de bază prin care acesta comunică. Inventatorii, printre care și un profesor de la Universitatea Carolina de Nord, au declarat că hamul va înregistra activitatea câinilor, iar stăpânii vor ști unde aceștia se află  și ce fac, indiferent de locație.

Dog-and-Roberts-HEADER-848x477-638x208
Însă, dispozitivul a fost creat cu scopul primar de a monitoriza sănătatea și modul de viață al câinilor. Senzorii oferă informații exacte despre ritmul cardiac și temperatura corpului, valori mari ale acestora constituind motive de îngrijorare. De asemenea, se urmărește analizarea informațiilor transmise de senzori din punct de vedere psihologic și comportamental, pentru a identfica starea mintală și emoțională a câinelui.
Poate vi se va părea prea mult, dar astfel de criterii sunt foarte importante, afirmă cercetătorii, deoarece câinii sunt animale de companie îndrăgite și utile în același timp. Exemplul edificator îl reprezintă câinii folosiți ca ghid pentru nevăzători sau persoane cu alte dizabilități. Dresajul acestora este esențial și se axează pe mascarea sau eliminarea semnelor de stres din comportamentul lor.
Hamul poate fi suplimentat cu microfoane, camere video sau senzori de mediu, care colectează date, utile pentru câinii folosiți ca salvatori în zonele afectate. Se lucrează în continuare la o variantă minaturală a hamului pentru a fi folosit în cazul animalelor aflate în recuperare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J