Telefon mobil Blackberry Q5-caracteristici

Blackberry Q5 este un telefon ideal pentru cei care sunt în căutarea unui smartphone de calitate la un preţ rezonabil. Smartphone-ul  costă în jur de 900 lei, nu este un touchscreen, dar tastatura QWERTY îi dă acel aer retro cu care Blackberry ne-a obişnuit. Designul nu pare a arăta că vorbim de cel mai nou  smartphone de pe piaţă, telefonul păstrând în mare designul iconic al telefoanelor create în trecut de compania americană.
Procesorul dual core de 1.2 GHz nu este ceva extraordinar pentru un smartphone la un preţ mediu, dar memoria de 2 GB este mai mult decât ne-am putea dori. Ecranul se aseamănă cu mai scumpul Blackberry Q10, având un touchscreen cu o rezoluţie de 720×720 pixeli. Pentru cei obişnuiţi cu un full touchscreen, Blackberry Q5 poate părera mic şi incomod atunci când urmăresc materiale video.
Camera de 5 megapixeli face poze rezonabile, în timp ce camera frontală de 2 Mp asigură o calitate mulţumitoare a imaginii, folositoare în utilizarea BBM Video.

BlackBerry-Q5
Telefonul are o greutate de 120 g şi 10.8 mm grosime, ceea ce nu conferă cel mai ergonomic design. Carcasa este din plastic, dar tastatura este un plus. Probabil că mulţi ne-am dezobişnuit în a folosi tastele datorită touchscreen-urilor care ne-au acaparat însă la Blackberry Q5 tastatura QWERTY oferă o uşurinţă şi comoditate în scrierea mesajelor, tastele fiind bine spaţiate şi de o mărime potrivită.
Blackberry a vrut să creeze o versiune mai ieftină a Q 10 care să nu se diferenţieze foarte mult calitativ. Pentru economie, ecranul nu mai este AMOLED, camera nu are atât de mulţi pixeli ca Q 10, Q 5 nu are nici radio FM, dar în anasamblu telefonul arată bine şi funcţionează ireproşabil. Bateria are o autonomie de 2 zile la o utlizare intensă, ceea ce este un plus.
Pentru un preţ atât de rezonabil Blackberry a reuşit să creeze o versiune reuşită şi accesibilă a mai scumpelor Blackberry Q10 şi Z10, Q5 fiind un smartphone eficient care nu-i va dezamăgi pe fanii telefoanelor Blackberry.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.