Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Tipuri de coduri de bare

Codul de bare este una dintre cele mai bune inventii ale tehnologiei deoarece prin intermediul acestuia produsele sunt mult mai usor de identificat. Chiar daca codul de bare aduce foarte multe beneficii industriei comertului, acest lucru nu inseamna ca acesta nu poate fi folosit si in alte domenii de activitate ci dimpotriva. Datorita avantajelor pe care le ofera utilizarea codului de bare din ce in ce mai multe industrii utilizeaza codul de bare. Acest lucru a condus la aparitia mai multor tipuri de coduri de bare motiv pentru care in continuarea acestui articol voi prezenta pe scurt cele mai populare tipuri de coduri de bare. Va recomand itDepot.ro  pentru o gama vasta de cititoare de coduri de bare.

Codul ITF este unul dintre cele mai populare coduri de bare deoarece acesta este utilizat pe ambalajele lucrurilor pe care le achizitionam. Ca si in cazul banalului cod de bare, si codul de bare ITF este citit tot prin intermediul unui cititor cod de bare.

Unul dintre cele mai importante coduri de bare este code 39 deoarece acesta stocheaza multa informatie, indiferent ca este vorba despre informatie in format numeric ori alfanumeric. Avand in vedere acest lucru, code 39 este utilizat in general in industria de aparare precum si in cea auto, doua dintre cele mai importante industrii din societatea in care traim.

Foarte util este si codul de bare EAN deoarece prin intermediul acestuia este identificata tara care a fabricat produsul pe car este tiparit acest cod. De asemenea, codul de bare EAN este utilizat si pentru identificarea produselor nu doar pentru identificarea tarii de provenienta a produsului.

Pentru ca am zis la inceputul acestui articol ca utilizarea codului de bare aduce foarte multe beneficii industriei comertului din aceasta prezentare nu putea lipsi codul de bare destinat industriei comertului si anume code 128. Acest tip de cod de bare este utilizat in lantul de aprovizionare deoarece prin intermediul acestui cod de bare pot fi etichetati atat paletii cat si containerele utilizate in timpul transportului.

In concluzie, aparitia codului de bare a simplificat lucrurile in multe industrii avand in vedere ca poti afla multe lucruri doar prin utilizarea unui cititor cod de bare. De asemenea utilizarea unei imprimante etichete este necesara pentru aplicarea codurilor de bare pe produsele dorite.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J