Un sistem de alarmă ieftin pentru supravegherea casei

Protejarea locuinţei împotriva hoţilor ar trebui să fie o măsură de prevenţie prioritară pentru orice familie. Cu toate acestea, nu foarte multe case beneficiază de un sistem de alarmă, cu atât mai puţin de unul performant, iar costurile destul de mari ar putea fi unul dintre motive.
Recent a apărut pe piaţă un sistem revoluţionar de supravegherea care, deşi eficient, nu are un preţ ridicat. O companie americană furnizează un aparat performant care vă poate apăra casa pentru un preţ  de doar 70 de dolari. Sistemul de protecţie este denumit Blink şi este de fapt o cutiuţă care funcţionează pe baterii ce pot rezista un an, poate fi montat oriunde în casă şi este contectat la internetul personal. Aparatul înregistrează şi trimite către un server personal informaţiile stocate sau acestea pot fi memorate pe un stick USB ataşat. De asemenea, poate fi setat şi un mod de urmărire live a imaginilor pe monitor. Când aparatul înregistrează, un semnal audio ca un beep se aude pentru a te anunţa şi un LED se aprinde.

80908_550x320
Blink are şi o alarmă care poate fi setată pentru a alerta vecinii în caz că cineva intră în casă. În cazul în care internetul nu funcţionează, iar proprietarul nu este acasă, Blink îl anunţă printr-o alertă trimisă pe smartphone-ul personal.
În ceea ce priveşte memoria serverului pe care imaginile sunt stocate, acesta poate memora până la 7200 secunde. Când memoria este plină, cele mai vechi imagini stocate se şterg automat pentru a face loc celor noi.
Alte funcţii interesante ale aparatului sunt măsurarea temperaturii, un iluminator care permite vizualizarea imaginilor şi pe întuneric şi un microfon prin care poţi auzi ce se întâmplă. Blink Home System cuprinde 3 aparate la preţul de 169 dolari.
Echipa care a conceput sistemul de alarmă lucrează în prezent la noi îmbunătăţiri ale versiunii acestuia pentru aplicaţia pe IOS şi Andriod. Se estimează că aparatul va fi disponibil publicului larg începând cu mai 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.