USB Type-C este pregatit de lansare si va fi compatibil in totalitate cu viitorul USB 3.1

Portul USB Type-C a fost prezentat acum opt luni, in care cei de la USB Consortium si USB Implementers Forum anunta ca se vor stradui sa fixeze in cel mai scurt timp posibil detaliile noului conector USB universal, convertibil si compact. Insa, abia acum membrii corporatiilor sau intalnit la un acord comun, rezultand ca noul port USB Type-C este pregatit de a fi lansat si integrat pe diferite produse.

Noul conector USB este similar portului de la Apple si asemenator, in ceea ce priveste dimensiunile, cu prezentul conector USB 2.0 Micro Type-B (denumit si Micro USB, prezent pe tablete si telefoane in general). Portul USB Type-C are o constructie ce admite conectarea in oricare ordine a noilor cabluri, evitand timpul pierdut in incercarea de conectare a unui cablu la un port USB normal.usb type-c 1

Potrivit dimensiunilor foarte mici a noului model, acesta va avea nevoie doar de un spatiu cu lungimea de 8,4 mm si latimea de 2,6 mm pentru a putea fi integrat pe un produs. Cu ajutorul cerintele minime si cu rezistenta pe care acesta o detine, noul port USB se poate implementa si pe laptopuri, tablete, telefoane si alte produse ultra-portabile.

USB Type-C a fost estimat la o durata de viata de pana la 10.000 de cicluri si realizat astfel in cat sa fie total compatibil cu noile inovatii ale portului USB, precum noul port SuperSpeed USB 3.1 (inca nelansat), care promite viteze de transfer de pana la 10 Gbps. In plus, compatibilitatea promisa va permite conectarea incarcatoarelor ce au o putere de maxim 100W, astfel viitoarele porturi vor avea si functia de incarcare, prezenta pe tablete sau smartphone-uri, pe langa cea de transfer a datelor sau utilizarea produselor periferice.usb type-c

In prezent, UE (Uniunea Europeana) are ca standard USB-ul 2.0 Type-B, insa odata cu lansarea noului tip de port USB, va fi modifica si legislatia actuala.

Conform lui Alex Peleg, de la Intel, acesta sustine ca portul USB Type-C va fi un nou inceput catre o mare generatie de produse foarte subtiri si ultra-portabile, precum telefoane, tablete, sisteme 2 in 1, chiar si laptopuri sau desktopuri.

„Acest nou conector subtire, standard al industriei, va transfera date, curent si video si va fi singurul cablu de care vei avea nevoie pentru toate dispozitivele“, a mai declarat acesta la primul zvon aparut cu privire la portul USB Type-C, din luna decembrie a anului 2013.

Sa nu uitam faptul ca acum o zi, Intel a lansat o noua generatie de procesoare Core M din familia Broadwell-Y. Fiind mult mai portabile decat celelalte procesoare, acestea vor permite dezvoltarilor fabricarea unor produse mult mai subtiri decat cele prezente pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.