Windows 8 la o noua versiune RTM + Istoria windows-ului!

Prima versiune de windows s-a lansat in anul 1985 si nu a avut un nume comercial, s-a mers pe premiza versiunii 1.0 a primului soft facut de cei de la microsoft. Doi ani mai tarziu a aparut versiunea 2.0 care a adus unule inbunatatiri a interfetei, plus de asta au introdus soft-urile de prelucrare de imagini.

In anul 1990 se trece la versiunea 3.0, o versiune care a adus o serie de imbunatatiri, putea detine trei moduri de operare: real, standard şi extins insa nutrebuie sa intram in alte detalii ca o sa ne pierdem, cert este ca la vremea aceea deja windows-ul incepea sa prinda din ce in ce mai bine.

Versiunea 3.1 respectiv 3.11  au aparut in anul 1992-1993, la versiunea 3.1 s-a renuntat la modul real si fata de precedentele versiuni s-a lucrat foarte mult la cosmetizarea imaginii. La versiunea 3.11 povestea continua si de atunci putem spune ca a fost primul sistem de operare adevarat care se putea dispersa de modelel DOS.

Vestitul windows ’95 a aparut in anul 1995, la aceea vreme s-a declarat ca este un windows veritabil si complet fals, declaratia aceasta a fost facuta chiar de cei la ma Microsoft.

In anul 1998 apare Windows ’98 si dupa un an se trece la versiunea SE, o versiune care a mai mers cativa ani pana cand a aparut cel mai stabil sistem de operare Windows XP

Bineinteles ca nu am uitat si de Windows NT, care a aparut undeva in anul 1993.

In anul 2000 se trece la Milenium (cred ca fost cel mai instabil sistem insa grafica de pe acel win era de invidiat). In 2002 apare oficial Win XP si s-a continuat cu Service Pack 2, un sistem de operare care se mai ruleaza si in ziua de astazi pe foarte multe calculatoare.

Ulterior s-au facut sisteme de operare din ce in ce mai stabile, Windows Vista si Win 7.

In momentul de fata avem Windows 8, versiunea RTM (release to manufacturing) care o sa fie disponibila pe data de 15 august 2012 iar descarcare se va putea face de pe site-urile TechNet si MSDN.

La windows 8 s-a renuntat in totalitate la butonul start, asa ca trebuie sa ne obisnuim sa nu-l mai folosim pentru ca viitorul ne bate la usa. Pare un Android extins pe calculator fara butonul start.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.