Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Windows 9 sau Windows 10?

Toata lumea se astepta ca dupa editia Windows 8 (W8) sa apara W9. Nu vom vorbi aici de plusurile si minusurile 8-ului. Li s-a acordat o atat de mare importanta incat utilizatorii obisnuiti si onesti sau hater-ii au uitat sa se bucure cu adevarat de un produs care, la urma urmei, a fost un pas in fata pentru gigantul Microsoft. In fine!Multi dintre noi ne-am obisnuit deja cu „ciudateniile” W 8. Acum asteptam (ne)rabdatori ca natura sa isi urmeze cursul si, precum curentul plin de forta al unei ape curgatoare, sa dam credit celei mai noi versiuni a celebrului sistem de operare, Windows 9. Service-urile de calculatoare ofera servicii de instalare windows  pentru calculatoare si laptop care au o configuratie minim necesara.

 Windows 9 sau Windows 10?

Tensiunea nesigurantei a fost inlocuita cu siguranta certitudinii la finele lunii septembrie cand, un oficial al Microsoft a prezentat noul W 10. Din ratiuni stiute doar de departamentul de marketing al companiei nord-americane, saritura peste continuarea fireasca a enumerarii poate avea mai multe semnificatii. Nu vom intra in polemica generata de acest subiect ci vom lua lucrurile asa cum sunt. Windows 10 se doreste a fi un prag (thresold) care odata trecut va lasa trecutul mult in urma si va apropia viitorul atat de aptoape incta va putea fi atins.

Windows 9 vs. Windows 10

Windows 9 vs. Windows 10

Pentru ca Windows 10 va putea rula pe toate dispozitivele fixe sau mobile. Astfel, se poate spune ca viitorul suna Windows. Poate ca de aici alegerea primului numar ca mijloc de identificare al noului produs. Daca se vor tine de cuvant, ca W 10 sa die compatibil cu toate dispozitivele existente si daca performantele reale in rulare vor fi foarte apropiate de cele estimate, atunci platforma va fi cel mai mare succes al lui Microsoft. Totusi, va fi o adevarata provocare pentru Windows 10 sa se bata de la egal la egal cu o concurenta care de la bun inceput s-a axat pe dispozitive mobile si pe multitasking. In plus, optiunile pentru utilizatorul casnic vor fi devansate de cele oferite segmentului enterprise. Ramane de vazut cat de usor se va face trecerea intre inainte si dupa printr-un ecran tactil.

Ce este cu adevarat nou la Windows 10

Reintroducerea butonului de start este un succes venit din partea consumatorilor de tehnologie Microsoft. Fereastra deschisa in urma activarii acestui buton va fi impartita in doua. O parte clasica preluata de la W 7 si una neoclasica  ce a venit odata cu W 8 (vorbim de deja celebra interfata Metro). Noutatile continua cu o fluidizare a tile-urilor si pictogramelor, o combinatie functionala intre vechi si nou prezentata sub o interfata atragatoare, Snap View din W 8. E un truism sa spunem ca un sistem de operare se bazeaza pe imagine.

Inginerii companiei au imbogatit acest adevar confirmat prin adaugare ecranelor multiple. Astfel, prezenta celor sapte desktop-uri la baza display-ului device-ului ofera tot atate posibilitati de a vedea toate aplicatiile deschise in acelasi timp si de a o alege pe cea care o doriti pentru a o aseza in prim plan. O completare fireasca a acestei facilitati este adusa de Snap Assist care inlesneste mutarea unei aplicatii dintr-un desktop in altul, fapt care va conduce la cresterea productivitatii. Noul W 10 vine cu multe astfel de noutati, unele obtinute din combinarea si imbunatatirea unor detalii intalnite in precedentele doua versiuni. Un exemplu concret este modalitatea plina de viata si de culoare prin care, printr-un swipe pe partea stanga, programele active devin vizibile. Insa Noutatile pot fi si mai putin placute.

Dupa experienta usor amaruie avuta cu butonul Start Menu la W 8 acum se prefigureaza o noua noutate nedorita. Mai precis lipsa Control Panel. Mai bine spus transformarea acestuia in PC Setting, o aplicatie din caregoria Modern UI. Dar, sa speram, ca odata cu celelalte observatii facute de utilizatori dupa de se vcor fi familiarizat cu Windows 10 prin intermediul versiunii gratuite Tehnic Preview, lucrurile se vor indrepta intr-o directie rationala.

Pana in primul trimestru al anului 2015, perioada in care Windows 10 va vi prezentat oficial, nu mai este mult. Cu ajutorul pasionatilor si partizanilor acestui sistem de operare cu siguranta ca detaliile mai mari sau mai mici vor fi puse la punct si versiunea finala va multumi pe cei mai multi utilizatori.
2 thoughts on “Windows 9 sau Windows 10?

  1. Alexandra

    aveti idee daca pot sa achizitionez licenta de windows 10, de unde si care este costul acesteia. Exista si OEM ??

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J