Xiaomi a primit amenda pentru ca a exagerat cu cifrele vanzarilor de telefoane

Xiaomi este o companie chineza ce produce smartphone-uri, acesta a fost amendat in urma cu cateva zile pentru ca a exagerat cu cifrele vanzarilor noului sau telefon.

Este aproape o luna de cand compania Xiaomi si-au lansat noul telefon Mi4 din gama de varf a lor. Pe atunci, acestia au pregatit o vanzare online rapida. Dupa ce s-a terminat evenimentul, la cateva zile Xiaomi a organizat un comunicat de presa in care s-au laudat pentru reusirea lor de a comercializa 10.000 de telefoane intr-o secunda.

Cu toate ca acel numar era posibil sa fi fost atins, realitatea numarului de comercializare a telefonului era putin difert fata de spusele companiei in comunicatul de atunci. Conform unei investigatii care a fost pregatita de FTC-ul din Taiwan, s-a dezvaluit ca Xiaomi a prezentat un numar fals de vanzari de telefoane, avand ca tinta cresterea contrafacuta a interesului pentru telefon. Acest gest nu a fost trecut cu vederea, iar compania chineza a primit o amenda de 20.000 de dolari, dar si obligatia de a prezenta un alt comunicat de presa in care sa recunoasca greseala pe care a facut-o.xiaomi-mi4

Imaginea (de mai jos) ce se vrea a fi un comunicat de presa, a fost postata pe pagina de Weibo a profilului companiei. Imagina are si o mica parte de umor, in care copilul isi pune mana la ochi, reprezentat rusinea companiei. Tot in acest „comunicat”, Xiaomi ne ofera o mica detaliere a cifrelor vazarii adevarate fata de cele precizate de ei in primul comunicat. Diferenta nu este una foarte mare, fiind vorba de 9.339 de telefoane, fata de 10.000 in prima vanzare rapida, 9.492 fata de 10.000 in a doua vanzare rapida si 7389 fata de 8.000 in cea de-a treia vanzare.image xiaomiDupa cum am spus si mai sus, diferenta nu este foarte mare, acestia doar rotujind numerele finale. Insa, amenda a fost pe masura diferentei, fiind nesemnificativa pentru companie care s-a bucurat de un asa succes in vanzarea rapida online de atunci si nu numai. Aceasta amenda poate sa fie si o ocazie buna pentru putina publicitate creativa pentru Xiaomi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.