More

  Actualizează-ți iPhone-ul acum! Compania se teme că dispozitivele ar putea fi compromise de software-ul spion Pegasus

  SmartphoneiPhoneActualizează-ți iPhone-ul acum! Compania se teme că dispozitivele ar putea fi compromise de software-ul spion Pegasus

  În ultimele zile, Apple a lansat o alertă de securitate pentru utilizatorii de iPhone-uri, prin care îi îndeamnă pe aceștia să-și actualizeze dispozitivele cât mai curând posibil. Această acțiune vine în urma unei descoperiri făcute de cercetătorii de la Citizen Lab, din cadrul Universității din Toronto, cu privire la vulnerabilități majore în sistemul de operare al dispozitivelor Apple. Aceste vulnerabilități au fost exploatate de către un program de spionaj cibernetic numit Pegasus, dezvoltat și vândut de către compania israeliană NSO Group.

  Cercetătorii de la Citizen Lab au descoperit vulnerabilități semnificative în sistemul de operare al dispozitivelor Apple, în timp ce investigau dispozitivul unui angajat al unei organizații internaționale cu sediul în Washington DC. Aceste vulnerabilități au fost exploatate „în mod activ” de către programul de spionaj Pegasus, care a fost proiectat pentru a urmări disidenți, jurnaliști și adversari politici.

  Pegasus este un program de spionaj cibernetic dezvoltat și vândut de către compania israeliană NSO Group. Acest program este cunoscut pentru capacitatea sa de a exploata vulnerabilități în sistemele de operare ale dispozitivelor mobile, permițând atacatorilor să obțină acces la informațiile personale și să monitorizeze activitățile utilizatorilor. De obicei, Pegasus este folosit în scopuri de supraveghere a disidenților politici și a jurnaliștilor.

  Cum poți să-ți actualizezi iPhone-ul?

  Pentru a te asigura că dispozitivul tău iPhone este protejat împotriva amenințărilor de securitate, este extrem de important să-ți actualizezi sistemul de operare. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Deschide aplicația „Setări” de pe iPhone-ul tău.
  2. Accesează secțiunea „General”.
  3. Alege opțiunea „Actualizare software”.
  4. Dacă este disponibilă, vei vedea o notificare pentru actualizarea software-ului iOS 16.6.1. Atinge butonul pentru a începe instalarea.

  Dacă nu vezi actualizarea disponibilă, asigură-te că te afli în secțiunea „General” și apasă pe opțiunea „Despre” pentru a verifica numărul versiunii iOS. Dacă vezi că versiunea este 16.6.1, înseamnă că deja ai instalată actualizarea. Dacă încă folosești versiunea 16.6 sau o versiune anterioară, repetă pașii de mai sus pentru a căuta actualizarea.

  Dacă în continuare nu vezi nicio actualizare disponibilă, încearcă să repornești telefonul. Verifică conexiunea la internet și așteaptă câteva momente înainte de a verifica din nou.

  De ce este important să-ți actualizezi iPhone-ul?

  Actualizarea sistemului de operare al iPhone-ului tău este esențială pentru a te proteja împotriva amenințărilor de securitate. Vulnerabilitățile descoperite în sistemul de operare al dispozitivelor Apple pot fi exploatate de către atacatori pentru a obține acces la informațiile personale, precum și pentru a monitoriza activitățile tale online. Prin actualizarea sistemului de operare, Apple remediază aceste vulnerabilități și oferă utilizatorilor o protecție mai bună împotriva atacurilor cibernetice.

  Ce trebuie să știi despre Pegasus?

  Pegasus este un program de spionaj cibernetic extrem de sofisticat, dezvoltat de către NSO Group. Acest program este de obicei utilizat în scopuri de supraveghere a disidenților politici, a jurnaliștilor și a adversarilor politici. Cu toate acestea, este important să ținem cont de faptul că Pegasus este un program scump, care nu este la îndemâna oricărui atacator. Utilizatorii obișnuiți nu au motive mari de îngrijorare în ceea ce privește expunerea la acest program de spionaj.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante