Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Aerul condiționat, o reala necesitate pe timpul verii

aer conditionatEste extrem de important sa ne bucuram de confort termic. Daca ne petrecem momentele vietii intr-o atmosfera corecta din acest punct de vedere, sansele sa fim sanatosi si sa ne bucuram de fiecare mic detaliu al vietii sunt extrem de mari.

Din pacate, atunci cand temperaturile ating extreme, fie ca vorbim despre extreme pozitive sau negative, confortul termic poate sa fie obtinut doar cu un mic ajutor. Pe timp de vara, cel mai bun ajutor pe care il putem obtine este de la un aparat de aer conditionat. Din ce in ce mai eficiente, din ce in ce mai economice si din ce in ce mai placute din punct de vedere estetic, aparatele de aer conditionat nu mai sunt de mult un moft, devenind o necesitate.

Cum alegi cel mai bun aparat de aer conditionat?

Alegerea unui aparat de aer conditionat trebuie sa se faca in cunostinta de cauza, pe baza unor criterii de performanta.

Un prim lucru care conteaza este brandul. Este bine sa te orientezi inca de la inceput pe branduri mari precum LG, Samsung sau Philips, deoarece, in ciuda pretului mai mare, pot sa genereze economii pe termen lung si pot avea o multime de functii extrem de eficiente.

Daca ai ales brandul, ramane sa analizezi fiecare aparat in parte in functie de :

  • Performanta. Se masoara in BTU ( Brithish Thermal Units ) si este extrem de importanta, deoarece decide gradul de eficienta al aparatului. Este bine sa ai in vedere ca varianta cea mai mica pentru care poti opta este de aproximativ 9000 de BTU si este ideala pentru o camera de 25 de metri patrati. Pentru incaperi mai mari, pentru fiecare 2 metri patrati in plus vei avea nevoie de 500 de BTU in plus.
  • Tipul de aparat. Daca ne raportam la modul de constructie, avem aparate de tavan, aparate multisplit, aparate mobile sau aparate de perete. In functie de spatiu si de preferinte, acest aspect poate avea un rol destul de important in decizia pe care o vei lua.
  • Tehnologia. In ceea ce priveste tehnologia nu este foarte mult de spus. In ultimii ani, a devenit aproape obligatoriu pentru orice producator sa isi doteze aparatele cu inverter. Aceasta tehnologie presupune optimizarea mult mai buna a modului in care se livreaza aerul rece. Este esential, asadar, sa vizezzi un aparat cu inverter.
  • Nivelul de zgomot! Nu uita de zgomot. In teorie nu pare un element foarte important, insa in practica poate sa contribuie extrem de mult la confortul fonic pe care il ai. Aparatele cu inverter produc un zgomot mai mic, de pana in 30 de decibeli . Cu cat numarul decibelilor este mai mic, cu atat este mai bine.

Functiile si tehnologiile moderne. Evident, pentru ca traim intr-o societate puternic tehnologizata, aparatele de aer conditionat sunt extrem de tehnologizate. Posibilitatea de control direct prin telefon, controlul facil si diverse alte functii care iti sporesc confortul, toate pot sa contribuie serios la un aparat de aer conditionat eficient.

Salvează
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J