Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Aparatura de masurare si control va functiona mai bine daca o veti supune unor operatiuni de etalonare

Functionarea corecta a echipamentelor electrice sau electronice depinde in mare masura de modul in care sunt intretinute si de calitatea lucrarilor de remediere a defectiunilor. Aparatele de masura si control sunt folosite adesea pentru a se depista eventuale probleme si pentru a se gasi solutiile cele mai bune pentru remedierea lor. Aparatele acestea trebuie sa fie cat mai bine calibrate, sa corespunda normelor de calitate impuse la nivel european, sa aiba componente cat mai rezistente si sa fie in permanenta verificate si etalonate corespunzator.
Etalonarea este un proces foarte important pentru o masurare si o evaluare corecta, se compara un etalon cu o valoare masurata a aceluiasi etalon prin intermediul unor instrumente de etalonat. In urma etalonarii se obtine un certificat de etalonare ce ofera trasabilitate la sistemul international de unitati.

Etalonarile se fac doar in laboratoarea ce ofera Servicii metrologie profesionale, in urma lor specialistii stiu clar daca instrumentele de masurare au aceleasi caracteristici de functionare stabilite de producator, serviciile prestate de specialisti depind direct de modul in care se prezinta aparatele de masura si control.
Readucerea instrumentelor folosite la interventii la parametri indicati de producator garanteaza calitatea operatiunilor, laboratoarele cu Servicii metrologie pot intocmi certificatul de etalonare cu valorile obtinute in timpul masuratorilor si defectele prezente pe tot parcursul testelor.

Cei care detin echipamentele de masurare si control pot cere etalonari cand se cumpara aparatura sau periodic, sunt mai multe reguli insa care stabilesc clar ce interval exista intre doua etalonari.
Etalonarile se fac si in functie de ce recomanda producatorii, de costurile corectiilor care vor trebui operate, de tipul aparatului, de modul in care este folosit, de temperatura din ambient si umiditatea, vibratiile etc. Conteaza si frecventa si cerintele de exactitate. In urma etalonarilor facute de specialisti acreditati veti economisi bani, nu veti mai repara atat de des echipamentele, siguranta masuratorilor facute este garantata, penalitatile cauzate de nerespectarea legislatiei in vigoare sunt evitate in acest fel.

Etalonarea echipamentelor folosite, garantia unor evaluari corecte
In laboratoarele de etalonare se pot verifica multimetre digitale, multimetre analogice, clestii ampermetrici, aparatele pentru masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant, megohmetrele si calibratoarele digitale, alte aparate de masurare si control folosite in diverse domenii.

Avantajele etalonarii tin de respectarea standardelor de calitate a fiecarei aparaturi in parte, la determinarea parametrilor optimi e functionare, de serviciile bune oferite de laboratoarele de etalonare, de numarul mare de instrumente moderne si metode dovedite stiintific prin care se realizeaza etalonarile. Etalonarea si verificarea aparaturii de masurare si control este o obligatie pe care proprietarii echipamentelor o au, de ambele operatiuni depinde atat siguranta celor care le folosesc, cat si precizia lor. Prin etalonare se poate evalua obiectiv performanta reala a aparatului si incadrarea lui in niste parametri standardizati, ceea ce asigura o functionare ireprosabila si date cu acuratete garantata.

Ofertele laboratoarelor de etalonare sunt disponibile si online, preturile pentru toate operatiunile desfasurate sunt stabilite in functie de complexitatea lor si de modul in care se desfasoara fiecare etapa de evaluare, etalonare. Oricand aveti nevoie de etalonari si evaluari ale performantelor reale ale dispozitivelor de masurare si control firmele specializate in vanzare de echipamente de acest fel va pot pune la dispozitie servicii specifice si laboratoare dotate cu cele mai noi echipamente.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J