Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Avantajele unui sistem cu camere de supraveghere CCTV

Desi in ultimul timp piata pare dominata de sistemele mai noi de supraveghere video IP, camerele CCTV sunt in continuare mult mai folosite. Motivul este acela ca tehnologia clasica cu camere de supraveghere CCTV este deja utilizata in intreaga lume, iar sistemul ofera increderea si garantia ce nu pot fi obtinute decat trecand testul timpului.

Ce inseamna CCTV

Sistemele de supraveghere CCTV disponibile pe Skut.ro si alte site-uri de specialitate sunt sisteme cu circuit inchis, insa se deosebesc de acelasi timp de sisteme disponibile in urma cu un deceniu prin faptul ca s-au adaptat schimbarilor iar tehnologia a continuat sa evolueze chiar si dupa aparitia alternativei camerelor de supraveghere IP. Acest tip de camere functioneaza cu un DVR si se integreaza intr-un sistem bine pus la punct, cablat si protejat de interferente electronice sau de alt tip.

camere de supraveghere CCTV

Sistemele CCTV se folosesc in principal in spatiile comerciale si spatii largi, deschise, in care semnalul wireless ar trebui sa traverseze o distanta lunga si desi pierd teren in ceea ce priveste supravegherea locuintelor sau spatiilor inchise pentru birouri sunt in continuare solutia preferata pentru supraveghere profesionala din numeroase motive.

1. Descurajarea criminalitatii – Instalarea unor sisteme de supraveghere de orice tip are ca rezultat direct scaderea ratei de criminalitate si descurajarea infractiunilor de la cele minore la furturi si distrugeri de proprietate. Din aceste punct de vedere utilizarea de sisteme cu camere supraveghere CCTV are avantajul faptului ca este mult mai greu de dezactivat de catre infractori. Taierea unui simplu cablu declanseaza alarma in cele mai multe sisteme noi de acest tip, iar spre deosebire de sistemele wireless care sunt controlate dintr-un singur punct, acestea au metri intregi de cablaj care fac foarte grea dezactivarea intregului sistem. Operatiunile de monitorizare si in mod special monitorizarea transparenta, cu camerele la vedere, descurajeaza producerea infractiunilor chiar inainte ca acestea sa aiba loc, intimidand potentialele atacuri sau talharii.

2. Sistemele cu camere de supraveghere CCTV sunt excelente si pentru pastrarea arhivelor de imagine – Exista bineinteles HDD-uri care inlocuiesc in prezent sistemul cu casete video folosit in mod traditional pentru arhivele de imagine, insa multe DVR-uri moderne de calitate pot dispune de pana la 8 hdd-uri si pot transmite date in format FTP pentru a fi stocate in alta locatie astfel incat in cazul unei infractiuni, intrusii sa nu poata lua cu sine dovezile furand hdd-urile. Exista numeroase utilizari pentru o arhiva de imagini, mai ales in spatii publice, multe dintre acestea ajungand sa reprezinte probe incontestabile in procese.

3. Sistemele de supraveghere video CCTV sun mult mai greu de atac din exterior datorita circuitului inchis – Una dintre cele mai mari probleme ale sistemelor video IP este posibilitatea de atacare a sistemului din exterior si compromitere a datelor. In acest tip de sisteme clasice, oricat de priceput ar fi un hacker, acesta nu poate accesa datele decat daca se afla in cladire si se conecteaza direct la sistem.

4. Sistemele moderne CCTV nu au nevoie de monitorizare constanta – Imaginea clasica a unui sistem de supraveghere video este aceea a unei camere cu monitoare si a unui angajat de securitate insarcinat cu monitorizarea acestora. Sistemele moderne au evoluat mult de la acest punct in sensul ca exista posibilitatea de a transforma sistemele deja instalate in sisteme hibride cu transmitere de informatii pe internet, direct pe telefonul, tableta sau laptopul utilizatorului si se pot integra usor cu alte sisteme de securitate precum senzori de miscare care alerteaza personalul de securitate.
One thought on “Avantajele unui sistem cu camere de supraveghere CCTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J