More

  Baldur’s Gate 3 confirmă că lansarea pe Xbox va sosi anul acesta

  GamingBaldur's Gate 3 confirmă că lansarea pe Xbox va sosi anul acesta

  Baldur’s Gate 3 este unul dintre cele mai așteptate jocuri ale acestui an, iar dezvoltatorul său, Larian Studios, a confirmat că va fi disponibil și pe consolele Xbox Series X și Series S în acest an. Lansarea oficială a jocului pe PC a generat o serie de discuții în comunitatea de gaming online, iar acum jucătorii de console se pregătesc pentru lansarea pe PlayStation 5 și Mac pe 6 septembrie. Cu toate acestea, jucătorii de Xbox trebuie să aștepte o dată de lansare, din cauza unor obstacole de dezvoltare legate de modulul split-screen co-op pe Series S.

  Larian Studios a confirmat că Baldur’s Gate 3 va fi disponibil pe Xbox Series X și Series S în acest an. Cu toate acestea, există anumite concesii care trebuie făcute pentru a aduce jocul pe aceste console. CEO-ul Larian Studios, Swen Vincke, a explicat că toate îmbunătățirile vor fi prezente în versiunea pentru Series X, inclusiv modul split-screen co-op, în timp ce versiunea pentru Series S nu va beneficia de această facilitate. Vincke a dezvăluit aceste detalii în urma unei discuții avute cu șeful Xbox, Phil Spencer, în cadrul evenimentului Gamescom.

  De la lansarea Xbox Series X și Series S, se credea că există o cerință de paritate între cele două console impusă de Xbox. Se specula că dificultățile întâmpinate de Series S în a susține modul split-screen co-op au dus la eliminarea acestei funcționalități în jocul Halo Infinite dezvoltat de 343 Studios. Același motiv ar fi determinat și Turn 10 Studios să nu ofere suport pentru modul split-screen în viitorul joc Forza Motorsport. Cu toate acestea, Phil Spencer a respins aceste speculații, afirmând că decizia de a renunța la modul split-screen în aceste jocuri a fost luată din considerente creative și nu ca urmare a dificultăților tehnice întâmpinate de Series S.

  Phil Spencer a fost de asemenea clar în declararea faptului că Xbox nu are o politică de paritate între console. El a afirmat că nu se poate concepe ca Xbox să renunțe la Series S și că decizia de a face sau nu un joc cu modul split-screen nu are legătură cu dorința de a menține o paritate între cele două console.

  Baldur’s Gate 3 este unul dintre cele mai aclamate jocuri ale acestui an și beneficiază de o notă impresionantă de 96 pe Metacritic. Pe platforma Steam, jocul a atins un vârf de 875,343 de jucători simultan. Acesta ar fi fost un mare dezavantaj pentru Xbox în această toamnă dacă Larian Studios nu ar fi găsit o soluție pentru a lansa jocul pe consolele Xbox în acest an.

  Pe lângă detaliile legate de diferențele dintre versiunile pentru Series X și Series S, Swen Vincke a mai confirmat că jocul va suporta transferul de progres între platforma Steam și consolele Xbox Series X/S. Acest lucru va permite jucătorilor să își continue aventura pe oricare dintre aceste platforme, fără a pierde progresul realizat.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante