Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Cât durează Black Friday 2014?

După cum sugerează și numele, Black Friday ar trebui să aibă loc într-o zi de vineri. Această zi cade la sfârșitul lunii noiembrie imediat după Ziua Recunoștinței, sărbătoare națională pentru americani. Numele provine din partea contabililor, cu ocazia acestei zile înregistrându-se pierderi enorme (față de prețul oficial), dar și profituri enorme pentru patroni. Se spune că încasările din această zi sunt notate cu cerneală neagră, iar pierderile aparente cu cerneală roșie. Negru vine de la culoare de cerneală, devenită un simbol pentru succesul primei zile de după Ziua Recunoștinței.

Responsabili pentru implementarea evenimentului în România, cei de la Emag, au participat an de an, tratând Black Friday cu maximă seriozitate și profesionalism. Black Friday cade într-o zi de vineri, anul acesta se întâmplă ca acea zi să fie pe 28 noiembrie. Pentru Black Friday 2014, activitatea comercială a magazinelor se desfășoară în feluri diferite, programul fiind anunțat de fiecare magazin în parte. Eventul se organizează fie în sucursale ale magazinele, fie în online. Cei de la Emag, de exemplu, organizează eventul numai în online pentru a evita îmbulzeala produsă de numărul mare de clienți.

Chiar dacă unele magazine au fost acuzate de organizarea unui Black Friday de primăvară, altele că au prelungit perioada reducerilor, aceste fapte nu sunt relevante pentru sărbătoarea reducerilor. Black Friday se numește astfel deoarece are loc în ultima zi de vineri a lunii noiembrie.  Orice altă zi de reduceri a unui magazin, e doar o zi de reduceri, aceasta neavând de-a face cu sărbătoarea prețurilor mici.

black-friday-romania-2013

Ce orar au magazinele de Black Friday 2014?

Fiecare magazin își stabilește propriul program de începere a eventului. Se pare că anul acesta majoritatea participanților la eveniment au decis să înceapă dis de dimineață la ora 07. Inițiatorii eventului în România, Emag, încep eventul la această oră. Cei de la Emag au mari ambiții când vine vorba de Black Friday. Anul trecut, aceștia aproape că și-au epuizat stocul de televizoare și laptopuri din prima oră și jumătate, site-ul având un număr mare de accesări încă din prima oră. Astfel, în prima oră și jumătate de la începerea eventului în 2013, Emag a epuizat 84% din stocul de televizoare, 83% din cel de laptopuri și 39% din cel de telefoane mobile. De asemenea, Emag a reușit performanța de a vinde 3 autoturisme în primele 4 minute de la începerea Black Friday, dar și  vânzarea a 1000 de tablete la 99 ron în 5 minute.

Toate aceste date arată succesul magazinul Emag de Black Friday. Anul acesta ne așteptăm la un stoc mai mare de produse și o platformă online îmbunătățită pentru a fi mai prietenoasă cu utilizatorii.

Dacă majoritatea magazinelor au hotărât să înceapă eventul  la 7 dimineața, alte magazine s-au decis să ”trișeze” începând ziua de vinerea neagră încă de joi. Unele magazine își vor începe activitate de joi seară, eventul ținându-se până în seară de vineri. Alte magazine, nu trișează, dar încep eventul din primul minut al zilei, ora 00:01.

Alte magazine dau dovadă de comoditate în ceea ce privește vinerea neagră. De exemplu, cei de la Ikea au decis să înceapă Black Friday 2014 de la ora 10:00 conform programului normal de lucru.

Cât durează?

Desigur.. există posibilitatea prelugirii eventului Black Friday 2014. Dar acest lucru depinde de fiecare magazin în parte și de stocul de produse disponibil.

Anul acesta se anunță vânzări de peste 100 de milioane de euro, dar și o ofertă mult mai mare. Magazinele mari, precum Emag, își epuizează stocul destul de repede, după cum arată cifrele din 2013. Mă întreb oare câte produse vor pune pe rafturi cei de la Emag cu ocazia ediției Black Friday 2014?

Cât o să dureze Black Friday 2014? Este greu de zis, totul va depinde de stocurile magazinelor și de numărul clienților ce le vor călca pragul sau vor accesa magazinele online ale acestora.

Tu ce-ți dorești de la eventul Black Friday de anul acesta?
One thought on “Cât durează Black Friday 2014?

  1. Cecilia

    Astept cu nerabdare black friday-ul de anul acesta pt ca vreau sa-mi cumpar un laptop si un televizor, sper sa prind o oferta buna, ca altfel nu imi mai cumpar.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J