Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

În câţiva ani se vor vinde 8 miliarde de smartphone-uri

Fiecare locuitor al planetei va avea cel puţin un smartphone în câţiva ani, aşa estimează specialiştii. Steve Mollenkopf, CEO al unei mari companii de telecomunicaţii din America, a declarat că se preconizează că până în 2019 vor fi vândute aproximativ 8 miliarde de smartphone-uri. Iar aceasta nu este cea mai optimistă cifră, deoarece se consideră că tendinţa actuală se îndreaptă spre alte device-uri, cum ar fi smarwatch-urile, gadget-urile pentru maşini, tabletele. Cu toate acestea, smartphone-ul rămâne piatra de temelie în materie de comunicare pentru fiecare locuitor al planetei, dacă stăm să luăm în considerare aceste cifre. Aceste telefoane reprezintă principala alegere a oamenilor atunci când doresc să interacţioneze cu prietenii, colegii, familia.

globalinternetdevicesalesforecastline-1

Mollenkopf consideră că telefonul este în perioada actuală chiar mai important de luat cu noi decât portofelul, iar pentru viitor importanţa lui în viaţa oamenilor va creşte datorită stocării de informaţii medicale. Compania de comunicaţii pe care acesta o conduce, Qualcomm, se concentrează pe smartphone-urile ieftine şi doar anul trecut a vândut peste 750 de milioane de astfel de telefoane. Tot în 2013 compania a lansat şi smartwatch-ul de 1.6 inci denumit Toq pentru a se înscrie în noul val de tehnologie wearable.
O nouă provocare o reprezintă implementarea tehnologiei smartphone-urilor la automobile şi în tehnologia digitală wearable, de genul ceasurilor sau căştilor. De asemenea, companiile producătoare de smartphone-uri trebuie să rezolve principalul inconvenient al acestora şi anume autonomia scăzută a bateriilor. Deşi cercetările sunt numeroase în acest domeniu, până acum rezultatele nu au fost mulţumitoare.
Qualcomm doreşte să îmbunătăţească între timp modalităţile prin care device-urile pot fi reîncărcate şi lucrează la un amplificator care să mărească capacitatea de reîncărcare a bateriilor de smartphone.
Tehnologia avansează atât de alert încât, având în vedere numărul de smartphone-uri care se vând la ora actuală, dar şi estimările optimiste pentru viitor, este practic imposibil să ne mai imaginăm lumea fără aceste invenţii tehnologice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J