Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Ceasul de mana, un cadou util pentru imaginea publica

Hai sa va relatez si voua cum am descoperit un magazin virtual de ceasuri si bijuterii cu un nume haios foc: Jomapel.ro. Nu ar fi pentru prima data cand povestesc cui sta sa ma asculte (sau sa ma citeasca) despre obiceiul meu de face cadouri „cu mesaj”, in scop pedagogic. Credeti-ma e o modalitate mult mai eficienta decat discursurile moralizatoare pe care le tine nevasta-mea! Poate ca v-ati dat deja seama ca „publicul tinta” e fiul meu, iar cadoul purtator de mesaj l-am gasit (pe website-ul mai sus pomenitului magazin) accesand pagina cu ceasuri Seiko .

De fapt, cadouri „educative” i-am facut juniorului meu de cand era copil. Vrand sa-l determin sa urmeze exemplul meu, devenind inginer, obisnuiam sa-i cumpar jocuri din acelea mecanice, din care isi putea ansambla masinute, camioane, vaporase, macarale si alte chestii de soiul asta. Iar de la astea, a trecut la trenulete electrice…

N-am izbutit sa scot inginer din el (cine stie, daca nu-l bateau la cap nevasta-mea si maica-mea poate nu devenea alergic la matematica), dar a ramas cu pasiunea modelismului feroviar, pe care si-a transformat-o in afacere. Adica acum este proprietarul unui magazin de trenulete electrice! Este deci om de afaceri – si este pus in situatii in care imaginea conteaza. Nu conteaza daca ai 1000 de angajati sau doar 3 – nu te poti prezenta la intalnuirea cu un furnizor, sa zicem, cu blugi rupti la genunchi. Trebuie neaparat un sacou si, zic eu, la mana un ceas. Cum al meu fiu se lasa greu convins, nu l-am pisalogit cum face maica-sa, ci i-am cumparat un sacou si un ceas de mana. Ca veni vorba, initial imi cazusera ochii pe pagina cu ceasuri Skagen , dar asta-i alta poveste… Cadourile nu si-au facut efectul dintr-o data, dar pana la urma si le-au facut. Cand a trebuit sa-l invite la un local „de fitze” din Centrul Vechi pe reprezentantul unui cunoscut producator de trenulete electrice si accesorii din Germania (stiati ca la Nuremberg au o traditie de un secol in domeniu?), am avut surpriza sa-l vad pe al meu fiu strangandu-si pleata la spate si punandu-si ceasul la mana si sacoul peste camasa.

Ce e drept, fara cravata… Din cate mi-am dat seama (pentru ca „juniorul” chiar mi-a multumit la intoarcere pentru ceas si sacou!), intalnirea a fost un succes… Si ca sa revanseze mi-a cumparat si el mie un ceas. Am vazut mai tarziu respectivul model pe pagina cu ceasuri Fossil . Hmmm, sa fie oare o aluzie?

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J