Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Cum functioneaza masina de spalat rufe

Daca exista un aparat electrocasnic la care, cei mai multi dintre noi, nu pot renunta, aceasta este masina de spalat rufe. Daca s-a intampla sa vi se defecteze masina de spalat cu siguranta stiti cat de neplacut este sa speli vasele cu mana. Cu toate ca, masinile de spalat arata destul de simplist, ele sunt dotate cu functii inteligente: cu ajutorul detergentilor, ele au capacitatea de a elimina murdaria si transpiratia de pe haine, dupa care clatesc din nou articolele de imbracaminte.

Cum functioneaza masina de spalat rufe

masini de spalaToate componentele importante ale masinii de spalat haine sunt controlate electric, inclusiv tamburul interior, valvele, pompa si elementul de incalzire. Programul de selectie este ca un dirijor al unei orchestre, care comuta si opreste aceste componente in secvente diverse:
– Mai intai puneti hainele in masina de spalat si detergentul in sertarul special conceput (de obicei acesta se afla in partea superioara)
– Setati programul de spalare dorit.
– Masina incepe sa spele hainele. Apa intra de obicei in partea de sus si se scurge prin sertarul de detergent. Se opresc apoi valvele de alimentare cu apa, se masoara temperatura apei, iar elementul de incalzire actioneaza intocmai pentru a regla temperatura in functie de programul pe care l-ati selectat initial.
– Tamburul interior incepe sa se roteasca inainte si inapoi, spaland hainele cu apa si detergent, care indeparteaza murdaria.

Pentru cele mai noi masini de spalat si cele mai bune preturi vizitati https://scotianul.ro/masini-de-spalat
– La final hainele se clatesc si eventual sunt uscate, in functie de programul selectat.

O inventie minunata si extrem de utila

Este uimitor cat de mult a avansat tehnologia si ce functii regasim azi pe masinile de spalat rufe. Iar lucrurile bune se observa si pe partea de design. Inginerii impletesc intr-o maniera deosebita functiile si programele unei masini de spalat modul in care aceasta arata. Astfel, gasim azi in magazinele de electrocasnice masini de spalat slim, foarte inguste care sunt destinate spatiilor mici din bucatarie sau baie. Alte masini de spalat au un design cu pereti laterali in forma de S, cu profil anti-vibratii. La capitolul functii si programe lucrurile sunt impresionante.

Daca pana acum cativa ani, oamenii spalau o parte din lucruri la masina, iar restul manual, scopul inginerilor a fost sa creeze echipamente capabile sa preia toata munca noastra in ceea ce priveste spalarea rufelor. Ca rezultat, programele cu care sunt echipate masinile de spalat s-au diversificat atat de mult incat putem spala fara probleme in masina articole delicate (chiar si perdele sau haine din matase) sau articole mai grele (paturi, geci). In plus, multe masini de spalat sunt dotate cu uscatoare inteligente (capabile sa usuce rufele mai mult sau mai putin, in functie de preferintele utilizatorului), ceea ce simplifica si mai mult munca pe care trebuie sa o depunem atunci cand spalam hainele.

Scotianul.ro este un mall cu peste 480.000 produse. Vezi oferta Scotianul.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J