Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Cum putem prelungi durata de funcţionare a bateriei de la smartphone sau laptop?

Nu este niciun secret, bateriile smartphone-urilor nu au o autonomie de funcţionare prea mare, încă nu s-a inventat acea baterie miraculoasă care să funcţioneze zile întregi fără a necesita reîncărcare, iar în cazul laptop-urilor situaţia este cam aceeaşi.
Totuşi, există câteva trucuri pe care le putem aplica şi cu ajutorul cărora putem mări durata de funcţionare a bateriei de la smartphone, tabletă sau laptop.

Screenshot-19

 

Printre acestea se numără:
-Evitarea folosirii device-ului în spaţii unde temperaturile sunt fie foarte scăzute, fie foarte ridicate. De exemplu, dacă temperatura camerei în care utilizăm laptop-ul este mai mică de 0 grade sau mai mare de 35 de grade Celsius, capacitatea de funcţionare a bateriei se va reduce semnificativ.
-Un alt factor de care trebuie să ţinem cont este expunerea aparatului în razele solare sau în locuri cu temperaturi aproape de îngheţ. Ambele afectează funcţionarea corespunzătoare a acestuia.
-De asemenea, trebuie să evităm ţinerea telefonului în priză după ce a bateria s-a reîncărcat în proporţie de 100%. Supraîncărcarea acesteia afectează durata de funcţionare deoarece bateriile sunt deja setate să se reîncarce într-o anumită limită pentru a le prelungi buna funcţionare. În cazul laptop-urilor este indicat ca, din când în când, acestea să fie scoase din priză, iar bateria să se descarce în proporţie de 40%
– Evitarea reîncărcătoarelor ultra-rapide. Efectul este de moment, dar, pe o perioadă mai lungă, astfel de reîncărcări vor afecta durata de funcţionare a bateriei.
-Reîncărcătoarele contrafăcute. Nu doar deteriorează bateria, dar au existat numeroase cazuri în care utilizarea unor astfel de reîncărcătoare ieftine a cauzat accidente grave.
-În cazul în care doriţi să opriţi device-ul pentru o anumită perioadă este recomandat ca bateria acestuia să fie măcar pe jumătate reîncărcată.
Astfel de trucuri pot ajuta la funcţionarea corespunzătoare a bateriei şi pot preveni deteriorarea acesteia în timp.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J