Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Cum sa recuperam datele de pe o unitate SSD!

* credeati ca ati scapat de probleme odata cu aparitia noilor SSD * desi au o viteza mai mare si dimensiuni mai reduse, recuperarea datelor de pe acestea va poate crea probleme serioase

Vazute ca inlocuitori ai batranului hard-disk, unitatile SSD (Solid State Drive) reprezinta ultima tehnologie in materie de stocare de date, folosite in mod special la laptopuri, tablete si chiar in componenta echipamentelor de tip industrial, care au nevoie de capaciati mari de stocare.

Bazate pe tehnologia de stocare de tip flash, unitatile SSD sunt renumite pentru caracteristicile lor de baza, printre care enumeram fiabilitatea, viteza si capacitatea de portare. Practic, acestea pot fi considerate similare cu hard-discurile, insa nu au parti mecanice care sa le mentina in functiune, avand numeroase avantaje, precum capacitate mai mare de transfer, sunt mai sigure, mai robuste, consuma mai putina energie, favorizeaza accesul rapid al datelor si, foarte important, la defragmentare nu afecteaza in niciun fel performantele sistemului. In plus, unitatile SSD nu fac nici zgomot, sunt rezistente la temperatura si nu sunt afectate atat de mult la factori externi precum vibratiile, loviturile accidentale sau campurile magnetice.

intel ssd

Statisticile nu arata prea bine

Recuperarea dificila a datelor pierdute reprezinta insa o piedica in raspandirea unitatilor SSD in randul companiilor, desi peste 90 la suta dintre acestea recunosc viteza si fiabilitatea noilor dispozitive. Unele sondaje arata ca aproape o treime dintre repondentii de la nivel mondial s-au confrunat cu functionarea defectuoasa a unitatilor SSD si peste doua treimi nu si-au putut recupera datele ca urmare a acestor probleme. Statisticile efectuate de BIT Data Recovery – centru de recuperare date din Romania –  arata si mai rau in cazul celor afectati de pierderea datelor, unde procedurile de recuperare sunt mult mai complexe iar sansele de recuperare sunt mai mici, ceea ce arata vulnerablitatile la care sunt supusi utilizatorii de unitati SSD. Mai trebuie mentionat si faptul ca unitatile SSD pot ceda fara vreo avertizare sau vreun simptom prealabil. Prin urmare, avand in vedere ca nu putem anticipa cand va ceda unitatea noastra de stocare, e bine sa stim cum putem recupera datele de pe un SSD si cum putem face o copie de rezerva.

 Cauzele pierderii datelor de pe SSD

Sa vedem insa care ar fi cauzele pentru care aceste unitati ne pot lasa cu ochii in soare. Erorile umane, precum stergerea accidentala sau formatarea discului, reprezinta unul din principalele motive ale pierderii datelor.

Deteriorarea fisierelor conduce la lipsa accesului la sistem si pot fi generate de obicei de un virus sau de un atac extern. Erorile sistemului de operare conduc la erori generale ale sistemului si functionarea defectuoasa a celorlalte aplicatii. De asemenea, caderile de tensiune in timpul transferului sau copierii fisiereor poate fi un motiv serios de pierdere a datelor de pe sistem. Cu toate acestea, cu procedurile potrivite, datele pot fi recuperate.

 Cativa sfaturi de urmat in cazul in care ati pierdut datele

 In mod normal, datele sterse ar trebui sa ramana stocate in sistem, chiar daca nu sunt accesibile imediat. In schimb, daca acestea sunt suprascrise cu altceva, atunci sunt pierdute definitiv. Prin urmare, pastrarea unitatii in siguranta este esentiala in acest caz. Exista softurile speciale pentru astfel de proceduri logice. Aceste softuri se pot  folosi pentru orice tip de unitati de stocare, precum SSD, hard-diskuri externe, interne, carduri de memorie, iPod-uri, music playere sau stick-uri USB. Dupa o deteriorare masiva sau pierdere de date, este indicat sa nu mai folositi unitatea SSD.

12 ssd

Informatii despre recuperarea datelor de pe SSD, cauze, defecte, preturi, diagnosticare, puteti gasi pe pagina BIT DATA RECOVERY
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J