More

  Cum să utilizați AirPod-urile cu PlayStation sau Xbox

  Stiri IT&TechCum să utilizați AirPod-urile cu PlayStation sau Xbox

  AirPods sunt cunoscuți pentru integrarea lor perfectă cu alte produse Apple, cum ar fi iPhone-ul, iPad-ul, Mac-ul sau Apple Watch-ul. Această integrare strânsă îi face foarte atractivi pentru cei care petrec mult timp în ecosistemul Apple. Cu toate acestea, în adâncul lor, AirPods sunt doar niște căști wireless Bluetooth și le poți conecta și la alte dispozitive Bluetooth, chiar și la telefoane Android. Există totuși unele limitări în utilizarea lor cu consolele de joc PlayStation sau Xbox.

  Partea proastă: Nu sunt compatibile

  Consoalele PlayStation recente nu sunt compatibile nativ cu dispozitivele audio Bluetooth (în afara căștilor de gaming PlayStation proprii), iar același lucru este valabil și pentru consolele Xbox. Ar fi fost ideal să poți deschide setările consolei și să conectezi AirPods-urile, dar acest lucru nu este posibil. Nu este vina Apple – nu poți conecta niciun alt set de căști Bluetooth!

  Partea bună: Există soluții alternative

  Dacă vrei să utilizezi AirPods-urile cu consola ta, va trebui să redirecționezi sunetul prin alte metode suportate către un dongle Bluetooth – un dispozitiv care preia sunetul de la o altă sursă și îl transmite prin Bluetooth.

  Există dongle-uri USB și dongle-uri care au un jack pentru căști de 3,5 mm. Consoalele PlayStation suportă în general sunetul USB, în timp ce consolele Xbox nu (cu excepția căștilor cu licență specială de la terți care se conectează prin USB).

  Pentru consolele Xbox, transmițătorul Bluetooth Uberwith este o alegere excelentă, deoarece se fixează perfect pe partea de jos a controller-ului, acolo unde se află jack-ul de ieșire audio. Există și alte mărci disponibile, iar orice adaptor Bluetooth care funcționează cu un jack obișnuit de căști de 3,5 mm ar trebui să funcționeze. Trebuie să ții cont că această metodă nu este suportată oficial, deci rezultatele pot varia.

  Conectarea AirPods-urilor la consolele PlayStation

  Poți face același lucru și cu controller-ul de la PlayStation – Uberwith are un adaptor care se fixează pe controller, similar cu cel pentru Xbox. Cu toate acestea, consolele PlayStation suportă ieșirea audio USB, așa că un dongle USB Bluetooth pentru audio este probabil o alegere mai simplă și mai elegantă.

  Skull & Co. AudioStick este un dongle cu un factor de formă plăcut și suportă AptX (util în cazul multor mărci de căști Bluetooth, nu doar AirPods), dar există și multe alte opțiuni USB-C și USB-A disponibile.

  Indiferent de adaptorul pe care îl alegi, va trebui să îl conectezi la consola (sau la controller) și apoi să conectezi AirPods-urile la acesta. Fiecare adaptor are o modalitate diferită de a intra în modul de cuplare, dar odată ce ai reușit, deschide capacul carcasei AirPods-urilor cu căștile înăuntru și apasă și ține apăsat butonul de cuplare de pe carcasă timp de câteva secunde. Veți ști că sunt în modul de cuplare atunci când lumina de stare clipi alb.

  Utilizarea AirPods-urilor cu consolele Xbox

  Dacă dorești să folosești AirPods-urile cu o consolă Xbox, vei avea nevoie de un dongle Bluetooth care se conectează la controller-ul Xbox. Din păcate, consolele Xbox nu suportă audio prin USB, așa că va trebui să utilizezi un adaptor Bluetooth pentru jack-ul de ieșire audio de 3,5 mm de pe controller.

  Există mulți producători care oferă astfel de dongle-uri Bluetooth pentru Xbox, iar majoritatea adaptorilor care funcționează cu jack-uri de căști de 3,5 mm ar trebui să fie compatibili. Cu toate acestea, trebuie să ții cont că această metodă nu este suportată oficial, deci rezultatele pot varia.

  După ce ai conectat adaptorul Bluetooth la controller-ul Xbox, va trebui să conectezi AirPods-urile la acesta. Pentru a face acest lucru, deschide capacul carcasei AirPods-urilor cu căștile înăuntru și apasă și ține apăsat butonul de cuplare de pe carcasă timp de câteva secunde. Lumina de stare a carcasei va clipi alb, semn că AirPods-urile sunt în modul de cuplare.

  Soluția simplă: Conectarea prin televizor

  Multe dintre televizoarele actuale suportă ieșirea audio Bluetooth, astfel că, atât timp cât Xbox-ul sau PlayStation-ul (sau orice alt dispozitiv) trimite sunetul către televizor pe HDMI, probabil că poți conecta AirPods-urile direct la televizor.

  Procesul de conectare diferă de la un televizor la altul. Va trebui să deschizi meniul, să găsești setările de ieșire audio și să alegi opțiunea pentru ieșirea audio Bluetooth. De exemplu, pentru un LG C1 sau C2, trebuie să deschizi meniul, să selectezi Sunet, apoi Ieșire sunet, apoi Difuzor fără fir și, în final, Dispozitiv Bluetooth.

  Când ajungi la etapa în care trebuie să conectezi un dispozitiv audio Bluetooth la televizor, va trebui să deschizi capacul carcasei AirPods-urilor (cu căștile înăuntru) și să apeși și să ții apăsat butonul de cuplare timp de câteva secunde. Astfel, AirPods-urile vor putea fi detectate și conectate prin Bluetooth. Veți ști că ai procedat corect atunci când lumina de stare de pe carcasă clipește alb.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante