Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Cum se face un tatuaj ?

Procesul de tatuare este unul destul de complex. Nu multe persoane cunosc aceasta procedura, insa au devenit din ce in ce mai multi oameni interesati in dobandirea unui tatuaj, asa ca ar trebui sa cunoasca foarte clar etapele si riscurile.

Procesul de tatuare este unul destul de complex. Nu multe persoane cunosc aceasta procedura, insa au devenit din ce in ce mai multi oameni interesati in dobandirea unui tatuaj. Multe persoane isi fac tatuaje care ii reprezinta sau au diverse semnificatii importante legate de anumite momente ale vietii lor, alte persoane isi fac tatuaje doar pentru a arata mai bine sau a dovedi ca sunt puternici si rezistenti la durere,  asa ca ar trebui sa cunoasca foarte clar etapele si riscurile.

Dupa stabilirea modelului care urmeaza tatuat, se stabileste dimensiunea si zona in care va fi tatuat, se deseneaza de catre tatuator pe o hartie de transfer speciala asemeni unui indigo, care se aplica pe piele cu ajutorul unei creme speciale. Dupa ce clientul si tatuatorul cad de comun acord asupra pozitionarii modelului pe piele, se incepe pregatirea masei pentru demararea procesului.

Toate consumabilele, respectiv acele cu tija sau acele cartus , varfurile de plastic, capacele pentru tus, bravetele sterile impermeabile, manusile de latex, vinil sau nitril, spatulele de lemn pentru dozarea vaselinei medicinale, trebuie sa fie de unica folosinta, sigilate, iar restul ustensilelor cum ar fi masina de tatuat, pulverizatorul, sursa de tensiune, trebuie sa aiba invelisuri sterile tot de unica folosinta .

Dupa uscarea modelului aplicat pe piele, se pune pe patul de tatuat rola cearceaf hartie pentru a evita patarea acestuia cu tus si pastrarea unei igiene corecte. Tatuatorul incepe tatuajul dupa ce a uns pielea clientului cu vaselina medicinala si cu ajutorul unor prosoape hartie pliate sterge excesul de tus care ramane dupa ce strapunge pielea cu acul imbibat in tus.

Durata tatuajelor difera in functie de dimensiunea lor.  Durerea pe care trebuie sa o suporte clientul nu este una exagerata. Este o durere similara unei zgarieturi nu foarte adanca, deoarece acul patrunde intre epiderm si derm, respectiv 1 milimetru. De asemenea durerea oscileaza de la om la om si intensitatea acesteia este determinata foarte mult de zona in care este facut tatuajul.

Urmatorul proces dupa finalizarea procesului de tatuare este ingrijirea sa. Acest aspect este decisiv pentru ca tatuajul va arata bine doar daca clientul va avea grija de el. Dupa tatuare, clientul trebuie sa se dea cu crema indicata de catre tatuator timp de 2 saptamani, de 2-3 ori pe zi. Trebuie respectata o igiena mai riguroasa, inainte sa se dea cu crema, clientul trebuie sa se spele cu apa calduta si sapun, trebuie sa fereasca zona tatuata de par de animale, praf sau alte substante care ii pot face rau, cum ar fi solutiile care contin alcool. Clientul trebuie sa evite timp de o luna sa faca baie in mare sau in piscina, si de asemenea trebuie sa nu stea la plaja. Aceste neglijente pot provoca infectii sau in cel mai bun caz decolorarea tatuajului.

Tatuatorii trebuie sa indeplineasca toate normele de igiena, deoarece prin inteparea pielii se deschide o poarta catre infectii, bacterii, virusi si diverse boli. Acestia trebuie sa foloseasca pentru clienti si curatare numai produse hartie, care trebuie aruncate la reciclare imediat dupa uzarea lor si produse profesionale de curatare a instrumentarului, tuturor elementelor de mobilier si podeaua salonului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J