Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Desktop-ul Sprout de la HP, computerul care scanează 3D

Lansarea de către HP a unui desktop care scanează imagini tridimensionale şi care proiectează un ecran virtual a stârnit mare interes şi, în sfârşit, au apărut mai multe dealii despre noul PC care reinventează computerul obişnuit.

Sprout funcţionează doar cu sistemul de operare Windows 8, are propriul proiector încorporat, un ecran tactil foarte mare şi un scanner 3D. Produsul este rezulatul unirii forţelor a patru companii de renume în industrie, HP, Microsoft, Intel şi 3M.

Computerul aduce multe elemente inovative şi revoluţionare, dar nu este ieftin deloc. Este deja disponibil în Statele Unite la preţul de 1,899 dolari. Deocamdată nu au fost dezvăluite datele lansărilor din Europa şi Australia.

horizontal-hp-sprout-product-photos15
Sprout are un monitor de 23 inci, iar în partea superioară a acestuia se află un cursor, denumit Sprout Illuminator care are în interior LED-uri, un proiector şi o cameră quad. Acesta proiectează un display de 20 de inci, 1,024×768 pixeli pe un touchpad denumit Touch Mat, amplasat pe birou, unde se află în mod normal tastatura şi mouse-ul. Illuminatorul are şi o cameră de 14.6 megapixeli care identifică documentele sau obiectele plasate pe proiecţie precum o hârtie sau un pix. Mai există şi o cameră 3D Intel RealSense care ajută la crearea efectului 3D.

Proiectorul Illuminator funcţionează şi ca un scanner 3D. Ideea de bază a computerului este de a scire, scana şi lucra pe ecranul proiectat, iar display-ul fizic să fie folosit doar ca spaţiu pentru aplicaţii. Display-ul poate fi folosit şi alături de o tastatură şi mouse, la fel ca un computer obişnuit, iar touchpad-ul magnetic poate fi detaşat în acest timp.

HP-Sprout

Sprout funcţionează cu aplicaţii Windows precun Skype, şi are numeroase aplicaţii noi, special create. Printre acestea se numără o aplicaţie de colorat benzi desenate, mult mai performantă decât versiunile de pe tabletă sau o altă aplicaţie care ne ajută să învăţăm să cântăm la pian.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J