Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Imigranti Spania

Incetarea din viata al unui membru de familie este o tragedie ce are potentialul sa destrame o intreaga familie. Cu atat mai mult, daca decesul unei membru de familie are loc pe teritoriu unei alte tari de pe teritoriul Uniunii Europene.

Ministrul de Externe sustine faptul ca efortul financiar pentru repatrierea unei persoane decedate in pe suprafata Uniunii Europeane, porneste de la 3.000 de euro si poate ajunge pana la 5000 de euro.

De cativa ani buni, cetatenii ce provin de la noi din tara au inceput sa puna bazele celei mai mari comunitati de imigranti de pe teritoriul tarii Spania.

Spania ofera imigrantilor sai servicii gratuitie de inmormantare, dar  din pacate costurile gratuite sunt minime, fapt ce face ca materialele sa fie de proaste calitate.

Un serviciu de transport funerar poate fi solicitat si pentru transportarea unui corp incinerat. In prezent, ritualul funerar de incinerare are ca public tinta strict persoanele ce se doresc a fi in afara religiei. La noi in tara, evenimentele istorice sunt dovada vie ce atesta faptul ca incinerarea este doar pentru atei. In trecut, Romania a avut parte de cativa lideri comunisti, care s-au declarat a fi atei, optand astfel pentru ritualul incinerarii. Probabil de aici provine  perceptia colectiva ca trebuie sa fii ateu pentru a opta pentru un procedeu de incinerare.

In ciuda faptului ca subiectul repatrieriere decedati al cetatenilor romani decedati in strainatate, a fost discutat de anumiti politicieni, nu a fost gasita nicio solutie iar birocratia primeaza in timp ce romanii nu primesc ajutoare.  Spania este a doua tara din Europa in topul alegerilor de migrare facute de catetenii romani, in ciuda faptului ca tara a avut ceva probleme economice in ultima perioada. Munca in agricultura sau la camp, a adus romanilor castiguri de zeci de mii de euro, in ultimii ani. Pana acum, 784.804 de cetateni cu nationalitate romana figureaza a fi  inregistrati ca fiind angajati in Spania.

Serviciul de repatrieri decedati nu ar mai trebui sa se confrunte cu incapacitatea rudelor persoanei decedate de a achita serviciile de transport funerar, asta in contextul in care toti cei 784.805 de romani stabiliti in Spania si-ar face asigurari complete.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J