Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Importanta reciclarii

In ultimele decenii poluarea produsa de deseurile aruncate in gropile de gunoi sau pur si simplu aruncate de oameni la intamplare, in paduri sau in ape a crescut considerabil si acest lucru a inceput sa se observe prin schimbarile climatice care in doar cativa ani au produs destul de multe daune.  Fenomen care evident este intr-o continua crestere chiar si in zilele noastre.

Insa au aparut foarte multe firme de colectare si reciclare a deseurilor insa acestea sunt aproape inutile daca noi nu incepem sa sortam gunoaiele, atat cele menajere cat si cele de la locul de munca pentru a le preda mai departe. In cazul firmelor este nevoie de un contract cu o astfel de firma dar din pacate sunt putine cele care il incheie datorita zgarceniei (lasa ca merge si asa). Viitorul acestor firme care se ocupa de reciclare depinde de noi.

Pentru a avea un viitor mai bun trebuie sa ne auto educam si sa avem mai multa grija de mediul in care traim pentru ca de acest lucru depine in principal viitorul copiilor nostrii. Trebuie sa dam o importanta majora si modului in care aceste deseuri se pot colecta si depozita, procese care uneori pot fi mai greu de realizat sau implica costuri semnificativ ridicate, insa totusi atat ce necesar.

Primul pas in vedere reciclarii este achizitionare unor cosuri gunoi, speciale pentru fiecare material, hartie, plastic, metal si asa mai departe. Cu ajutorul unor cosuri gunoi colectare selectiva lux, sortarea deseurilor se va face extrem de usor urmand sa fie predate catre aceste firme de reciclare.

In cazul firmelor mari este nevoie de pubele speciale, pentru fiecare tip de gunoi in parte, pentru ca aici deseurile si gunoaiele reprezinta niste cantitati destul de insemnate ceea ce ar insemna un pas destul de important in reciclarea acestora. Asadar, aceste deseuri nu mai trebuie sa ia calea gropilor de gunoi. Ele trebuie sa fie colectate separat si reciclate.

Iata o scurta lista cu cateva produse pe care le folosim zilnic, alaturi de perioada necesara pentru descompunere:

  • Deseurile din hartie, aproximativ 3 luni
  • Ziarele 3 – 12 luni
  • Unui filtru de tigra ii ia aproximativ 2 ani
  • Guma de mestecat pana la 5 ani
  • Cutiile de aluminiu pana la 100 de ani
  • Plasticul: sticle, pungi si asa mai departe poate sa ajunga pana la 1000 de ani
  • Recipientele din sticla probabil au cea mai mare durata de viata, undela la 4000 de ani

Si lista poate continua. Probabil ca multi dintre noi nu constientizam cat de rau poate afecta acest lucru mediul inconjurator , ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit.

Reciclarea materilelor necesita mult mai putina energie si timp decat producerea materiei prime. Ceea ce inseaamna si cheltuieli semnificativ mai mici de productie. Acest lucru ajuta enorm la economisirea resurselor naturale iar la un moment data spatiul necesar pentru depozitarea deseurilor va fi insuficient pentru ca o sa se ajunga in punctul in care groapa de gunoi o sa fie la o aruncatura de bat de orase. Defapt sunt multe cazuri in care deja se intampla acest lucru.

Insa cel mai important lucru este sanatatea oamenilor care deja a inceput sa fie afectata datorita poluarii, la nivel global.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J