More

  Meta va oferi versiuni plătite ale Facebook și Instagram în Europa pentru a evita reclamele

  Stiri IT&TechMeta va oferi versiuni plătite ale Facebook și Instagram în Europa pentru a evita reclamele

  Meta Platforms, compania-mamă a rețelelor de socializare Facebook și Instagram, ia în considerare lansarea unei versiuni plătite a celor două platforme în Europa, fără reclame, în încercarea de a face față presiunii exercitate de reglementatorii europeni, conform unui articol publicat de New York Times. Această inițiativă ar oferi utilizatorilor europeni o alternativă la serviciile bazate pe reclame ale companiei și ar putea contribui la combaterea îngrijorărilor legate de confidențialitate.

  Oferta de abonament

  Conform informațiilor furnizate de trei surse apropiate situației, utilizatorii care optează pentru aceste abonamente plătite nu vor mai vedea reclame în timp ce utilizează Facebook și Instagram. Cu toate acestea, Meta va continua să ofere și variantele gratuite ale aplicațiilor, care includ reclame. Această mișcare ar putea satisface atât nevoile utilizatorilor care doresc o experiență fără reclame, cât și pe cele ale companiei care se bazează pe analiza datelor utilizatorilor pentru furnizarea de reclame personalizate.

  Răspuns la presiunea reglementatorilor

  Lansarea unei versiuni plătite a Facebook și Instagram vine ca un răspuns la presiunea exercitată de reglementatorii din Uniunea Europeană asupra Meta. Compania se confruntă cu investigații antitrust și restricții privind colectarea datelor utilizatorilor fără consimțământul acestora. În luna iulie, Meta a pierdut o luptă împotriva unei decizii a autorităților germane care îi interzicea colectarea datelor utilizatorilor fără consimțământ.

  Combaterea îngrijorărilor legate de confidențialitate

  Lansarea unei versiuni plătite a Facebook și Instagram ar putea reprezenta o soluție pentru Meta în ceea ce privește îngrijorările legate de confidențialitate. Aceasta le-ar oferi utilizatorilor o alternativă la serviciile bazate pe reclame, care se bazează pe analiza datelor utilizatorilor. Prin eliminarea reclamelor, Meta ar putea câștiga încrederea utilizatorilor și ar putea diminua preocupările acestora privind modul în care datele lor sunt colectate și utilizate în scopuri publicitare.

  Costurile abonamentelor

  Deși nu se cunoaște cu exactitate cât vor costa abonamentele plătite pentru Facebook și Instagram, este de așteptat ca Meta să stabilească un preț rezonabil pentru a atrage utilizatorii interesați de o experiență fără reclame. Costul abonamentelor ar putea fi influențat de diverși factori, cum ar fi regiunea, funcțiile suplimentare oferite și gradul de personalizare a serviciilor.

  Amenzile și controversele anterioare

  Meta a fost în centrul atenției autorităților europene de reglementare în domeniul concurenței și al protecției datelor. Compania a primit amenzi și a fost sancționată pentru încălcarea confidențialității utilizatorilor și pentru utilizarea datelor acestora în scopuri publicitare. În luna august, autoritatea norvegiană de protecție a datelor a impus Meta o amendă zilnică de 87 de mii de dolari pentru încălcarea confidențialității utilizatorilor și a dispus ca această amendă să fie plătită timp de trei luni. Meta încearcă să obțină o ordonanță provizorie împotriva acestei decizii.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante