Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Microsoft a anuntat Windows 10, noul sistem de operare universal

Microsoft a prezentat noul sau sistem de operare, Windows 10, in cadrul evenimentului din San Francisco, organizat pe data de 30 septembrie 2014. Cu toate ca, intreaga lume se astepta ca urmatorul sistem de operare, al celor de la Microsoft, sa fie numit Windows 9 / Windows / Windows X / Windows One / Windows Threshold, compania a decis ca acesta sa poarte numele de Windows 10.

Evenimentul a fost deschis de catre Terry Myreson, seful diviziei Windows, care a tinut sa precizeze ca 1,5 miliarde de oameni utilizeaza, in prezent, platforma Windows.

“Windows a ajuns la o limita si e timpul pentru unul nou. Noul nostru Windows trebuie construit dupa o gandire mobile first, cloud first”, a declarat Terry Myreson, seful diviziei Windows.Windows 10Windows 10 va fi un sistem universal care va putea fi utilizat pe mai multe dispozitive (telefoane mobile, tablete, laptop-uri, desktop-uri, servere si console Xbox). Microsoft va oferi un singur magazin de aplicatii, numit One Store, disponibil pe telefon, tableta si calculator, care va include programe si aplicatii ce vor rula pe toate dispozitivele.

“Windows 10 va rula pe o gama mult mai mare de dispozitive, cea mai mare de pana acum. Mai mult, Windows 10 va fi cea mai buna platforma pentru mediul enterprise lansata vreodata”, a mai declarat Terry Myerson.

Sistem de operare a fost conceput si pentru companiile din mediul enterprise. Microsoft a dedicat mult timp pentru compatibilitatea noului Windows 10 cu sistemele de management din prezent, avand ca obiectiv trecerea mai usoara de la sistemele de windows anterioare. In plus, clientii business vor avea la dispozitie un magazin de aplicatii personalizat.

Meniul de start (start menu) este adus inapoi pe Windows 10. Acesta a fost modificat astfel incat pe partea din stanga apare un meniu cu scurtaturile folderelor si aplicatiilor, iar pe partea din dreapta se afla interfata Modern UI, care a fost optimizata pentru integrarea in noul meniu. Bara de cautare din meniul de start a fost si aceasta modificata, fiind actualizata sa poate prezenta si rezultate de pe internet, cu ajutorul motorului de cautare Bing.Windows 10 (3)“Aducem impreuna experienta din Windows 7 cu elemente din Windows 8”, a adaugat Terry Myerson.

“Cautam sa punem lucrurile in balanta, pentru ca toti utilizatorii de Windows 8 sa obtina o experienta familiara”, a declarat Joe Belfiore, vicepresedintele diviziei Windows.

Aplicatiile din Store vor fi comune pentru toate dispozitivele si nu se vor mai deschide doar pe tot ecranul. Acestea vor rula in ferestre usor de modificat dimenisunea, minimizat si inchis.Command Prompt-ul arata similar cu cel vechi, insa acum va permite sa adaugati un text prin lipire (CTRL+V).Windows 10 (1)Functia Task View este defapt un buton plasat in taskbar, care odata ce dai click pe el iti afiseaza pe ecran, in centru, toate aplicatiile deschise, iar in josul ecranului iti va aparea toate desktop-urile disponibile. Task View permite sa fie utilizata alaturi de functia Snap Assist, aceasta ofera posibilitatea de a pozitiona aplicatia intr-un loc a ecranului, astfel imbunatateste experienta de a lucra cu mai multe aplicatii in acelasi timp.Windows 10 (5)Windows Phone isi va schimba numele tot in Windows 10, iar acesta va putea identifica modul touch in functie de dispozitiv. Continuum optimizeaza noul sistem de operare, Windows 10, pentru fiecare dispozitiv in parte, facand trecerea de la modul normal la cel pentru touch. Modul pentru tablete si laptopuri cu touchscreen poate identifica daca tastatura este conectata sau nu. Imaginea de mai jos arata meniul de start optimizat pentru versiunea touch.Meniul Charms va fi prezent si pe Windows 10. Acesta a fost modificat pentru a putea fi pornit, doar pe modul touch, printr-un simplu swipe de la dreapta la stanga. Iar daca faceti swipe de la stanga la dreapta va aparea functia Task View, prezentata mai sus.Windows 10 (6)Windows 10 Technical Preview pentru laptopuri si desktop-uri este disponibil pentru dezvoltatori din data de 1 octombrie, prin Windows Insider Program. Iar versiunea Enterprise a sistemului de operare, Windows 10 Technical Preview, va fi disponibila pentru developeri, in curand.

Windows 10 va fi lansat oficial pe la sfarsitul anului 2015, in cadrul unui nou eveniment organizat de catre Microsoft, unde va prezenta si mai multe detalii cu privire la noul sistem de operare.

Mai jos aveti un videoclip cu Joe Belfiore care prezinta Windows 10:

UPDATE: Windows 10 Technical Preview poate fi descarcat GRATUIT de AICI, insa necesita crearea / logarea unui cont Microsoft (gratuit). Pe aceeasi pagina gasiti si o cheie individuala de instalare. Windows 10 Technical Preview va expira pe data de 15 aprilie 2015.
2 thoughts on “Microsoft a anuntat Windows 10, noul sistem de operare universal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J