Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Microsoft a dat in judecata Samsung pentru ca refuzat sa mai plateasca drepturile de utilizare

Microsoft detine un portofoliu impresionant de patente, iar aproximativ 200 dintre acestea sunt tehnologii adaugate in platforma Android care genereaza venituri importante de circa un miliard de dolari pe an. Patentele companiei sunt utilizate de mai multi producatori de dispozitive mobile si nu numai. Printre acestia se numara si compania Samsung Electronics care, acum trei ani, a semnat un parteneriat cu Microsoft pentru folosirea drepturilor de utilizare a unor patente. Cele doua companii mai anuntasera si o alta colaborare care privea dezvoltarea si comercializarea sistemului de operare Windows Phone.

In prezent, relatiile celor doua companii au inceput sa fie cat mai distante posibile, terminandu-se brusc. Potrivit unor declaratii Microsoft, compania sustine ca Samsung nu a efectuat la timp plata unor drepturi de utilizare si a refuzat sa plateasca dobanda pentru intarzierea platii de la inceputul anului trecut. In plus, Samsung a amenintat intreruperea colaborarii semnate din cauza achizitionarii diviziei de telefoane Nokia.2012 Consumer Electronics Show Showcases Latest Technology InnovationsAstfel, Microsoft a decis sa actioneze in judecata compania sud-coreeana pentru refuzarea de plata a sumelor datorate si a penalitatilor stranse pana acum. Compania a mai solicitat despagubiri, care nu a fost devaluita valoarea ceruta, dar si o declaratie din partea curtii care sa afiseze ca achizitia categoriei de telefoane Nokia nu afecteaza acordul cu Samsung.

“Nu tratam cu usurinta deschiderea unei actiuni legale, in special impotriva unei companii cu care am avut un parteneriat lung si profitabil. Dupa mai multe luni in care am incercat sa rezolvam dezacordul, Samsung a aratat clar intr-o serie de scrisori si discutii ca avem un dezacord fundamental in privinta contractului”, a declarat David Howard, director juridic adjunct la Microsoft.

Samsung a anuntat ca vor analiza reclamatiile si solicitarile de despagubire a companiei Microsoft si va stabili care sunt masurile pentru a inlatura si rezolva acest conflict intre cele doua.

Pe langa Samsung, Microsoft mai este intr-un conflict si cu compania Apple, referitor tot la unele patente.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J