Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Microsoft a renuntat la marca “Metro”, intrebare este…de ce ?

Microsoft a cerut colaboratorilor care lucreaza impreuna la dezvoltarea lui Windows 8 sa elimine toate menţiunile legate de cuvantul “Metro”, cuvântul fiind folosit in aplicaţii şi materiale conexe, după ce un retailer german a ameninţat ca va da în judecată gigantul software.
Cuvantul “Metro”, folosit pentru a identifica noile placi introduse in sistem la interfaţa cu utilizatorul în Windows 8 şi Windows Phone 7, a fost folosit în marketing şi alte materiale in ultimul timp, fapt ce-i nemultumeste pe nemti.

Compania americana ar putea intra într-un potenţial conflict cu compania din Germania, Metro AG, care a ameninţat cu o acţiune în justiţie în cazul in care Microsoft nu renunta la folosirea terminologiei afate in disputa .

O verificare rapidă pe internet arată că “Metro” este încă utilizat pe scară largă pe site-urile Microsoft, precum şi pe site-uri partenere, dar şi de catre dezvoltatorii care colaboreaza cu firma lui Bill Gates.

În email-urile pentru dezvoltatori, Microsoft a determinat dezvoltatorii să înlocuiască cuvantul “Metro” cu “Windows 8-stil UI” pentru aplicaţiile Windows 8 , şi “noua interfata cu utilizatorul”, atunci când se referă la linia de produse a intregii companii cu sediul in Redmond, Washington.

Nu este clar cât de repede va fi denumirea eliminata de pe site-uri şi din materialele de marketing înainte de lansarea sistemului de operare anuntata pentru sfarsitul acestei luni.

Acesta este asteptat sa fie lansat pentru companii de la 1 septembrie 2012, iar pentru utilizatorii casnici si non-corporate , va fi disponibil incepand cu 26 octombrie 2012.

Asteptam sa vedem care va fi deznodamantul noului conflict izbucnit cu putin timp inaintea unui mare eveniment pentru Microsoft , mai ales ca nu este nici singurul si probabil nici ultimul astfel de scandal al firmei americane.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J