Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Microsoft lansează pachete Office gratuite pentru Iphone și Ipad

Microsoft a anunțat lansarea surprinzătoare și gratuită a aplicațiilor pentru Word, Excel și Power Point, care pot fi descărcate pe Iphone și Ipad, fără niciun cost. Mai mult, și utilizatorii Android vor putea beneficia, în curând, de pachetul Office gratis, după cum au anunțat reprezentanții companiei. Ambele versiuni au incluse noua versiune a Dropbox-ului, concretizându-se în acest mod acordul dintre cele 2 companii, Microsoft și Google, acord anunțat la începutul lunii.

Inițial, poate părea ciudat că Microsoft oferă gratuit unul dintre cele mai profitabile servicii, însă, în subsidiar, scopurile pecuniare ale ofertei ies la suprafață. Mare parte din profiturile companiei, după cum spuneam, sunt aduse de pachetul Office, instalat în computerele de pretutindeni. De aceea, mult timp, majoritatea fișierelor puteau fi văzute doar dacă pe computer utilizatorul avea instalat Office-ul. În contextul actual lucrurile s-au schimbat, iar oamenii au devenit tot mai interesanți de smartphone-uri, tablete, Chromebook-uri, iar Microsoft a trebuit să se conformeze vremurilor, prin crearea unor noi platforme și a unor noi formate pentru fișiere.
1415286569_apertura-office-1110x581Pe smartphone și tabletă, unde putem obține fișierele dorite la prețuri mici, compania americană trebuia să echivaleze prețul pentru Microsoft Office. Plecând de la existența, de exemplu a Word-ului pe fiecare computer, utilizatorii pot vizualiza un document oriunde. De aceea, având în vedere că tabeletele și smartphone-urile sunt tot mai folosite, în detrimentul desktop-urilor, Microsoft trebuia să se asigure că va continua să domine și acest segment, de aceea pachetele Office gratuite.

Însă, nu chiar totul este gratuit. În timp ce aplicațiile Office sunt gratuite pentru editare, vizualizare și creare, subscripția Office 365, necesară pentru formatarea coloanelor în Word sau editarea tabelelor din Excel, este eliberată contra cost, dacă se dorește accesul. De asemenea, tot de Office 365 este nevoie și pentru deschiderea fișierelor de pe un cont Dropbox sau OneDrive.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J