Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Microsoft a prezentat pe larg noul sistem de operare Windows 10

Microsoft a prezentat, recent, in amanunt cea mai noua versiune a sistemului de operare Windows 10, fiind si prima sa versiune publica de dezvoltare.

“Va fi cea mai buna platforma enterprise a noastra. Windows 10 ar fi impiedicat atacurile cibernetice care au tinut prima pagina in ultima vreme”, a declarat Terry Myerson, vice-presedinte executiv al Microsoft.

“Va merge perfect cu laptopul si desktopul, la fel si cu telefoanele si tabletele. Suntem umili ca 1.7 milioane de oameni si-au instalat Windows 10 pentru a ajuta la crearea unui produs cat mai bun. Au existat 800.000 de sfaturi si peste 200.000 de topicuri”, a adaugat Terry Myreson.

“Ambitia noastra este ca cei 1,5 miliarde de utilizatori de Windows sa se indragosteasca de Windows 10 si ne-am dori ca alte miliarde de oameni sa decida sa-l foloseasca”, a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft.Microsoft Windows 10Mai jos aveti noile caracteristici ale sistemului de operare Windows 10:

Livrare Windows ca un serviciu si un upgrade gratuit la Windows 10. Sistemele de operare Windows 7, Windows 8.1 si Windows Phone 8.1 vor beneficia de un upgrade complet gratuit la Windows 10, in primul an de la lansarea oficiala a noului SO. In plus, sistemul de operare Windows 10 va fi actualizat in mod constant cu noile caracteristici livrate de catre compania Microsoft, lasand uitarii termenul de “versiune”.

“Odata ce un dispozitiv este upgradat la Windows 10, il vom mentine actualizat si vom oferi support software pentru el pentru toata durata sa de viata”, a mai declarat Terry Myerson.

Cortana, asistentul personal digital Microsoft, vine pe PC si tablete cu Windows 10. Cortana invata preferintele dvs. pentru a oferi recomandari relevante, acces rapid la informatie, si memento-uri importante. Asistentul personal digital Microsoft vine in plus si cu 7 limbi de vorbire noi.Windows 10 CortanaWindows 10 pentru telefoane si tablete. Windows 10 pentru telefoane si tablete mici are o experienta rapida, fluida si familiara, care interactioneaza perfect si cu PC-ul.Windows 10 PhoneO noua experienta web pentru Windows 10. Codename “Project Spartan”, browser-ul de ultima generatie a fost construit cu o mai mare interoperabilitate, fiabilitate si descoperire, cu un nou aspect si simt construit doar pentru Windows 10. Caracteristicile avansate permit adnotarile prin tastatura sau stylus direct pe pagina web, partajarea usoara cu prietenii, afisarea articolelor intr-un aspect simplificat pentru o experienta excelenta de lectura si pentru articolele web online si offline, precum si integrarea Cortana, pentru a gasi si a face lucrurile on-line mai repede, OneNote si suport pentru stylus.

“Odata cu Spartan, vom avea o experienta moderna de cautare pe internet, care are caracteristile pe care utilizatorii le apreciaza la FireFox si Chrome”, a declarat Wes Miller, analist al serviciului Directions on Microsoft.Windows 10 SpartanAplicatii Office universale pe Windows 10. Aplicatiile Word, Excel, PowerPoint, OneNote si Outlook au fost proiectate de la zero pentru a rula pe Windows, permitand crearea si editarea cu usurinta a documentelor Word, adnotarea slide-urilor in timp real cu noi caracteristici de cerneli, proiecte PowerPoint prezentate cu usurinta, precum si noi controale de atingere in Excel, care permite crearea sau actualizarea foilor de calcul fara o tastatura sau un mouse.Windows 10 OfficeNoi aplicatii universale vor fi livrate cu Windows 10. Noile aplicatii pentru Fotografi, Clipuri Video, Muzica, Harti, Oameni si Mesagerie, si Mail & Calendar vor functiona in ferestrele lor proprii si in modul de lucru Continuum.Windows 10 ApplicationsMod Continuum. Modul de lucru Continuum permite trecerea rapida de la modul desktop la cel touch, dar si controlul direct de catre utilizator.Windows 10 Mod ContinuumXbox Live si noua aplicatie Xbox aduc experiente noi de joc pe Windows 10. Xbox pe Windows 10 permite jucatorilor accesul la cea mai buna retea expansiva de jocuri Xbox Live de pe ambele Windows-uri 10 (PC si Xbox One). Jucatorii pot capta, edita si partaja marile lor momente de joc cu Game DVR, si sa se joace jocuri noi cu prietenii pe toate dispozitivele. Jocurile dezvoltate pentru DirectX 12 in Windows 10 vor vedea imbunatatiri de viteza, eficienta si capacitate grafica.Windows 10 XboxNoi dispozitive Windows 10. Microsoft a mai marit familia de dispozitive cu suport pentru Windows 10 prin inca doua dispozitive noi, si anume Microsoft Surface Hub si Microsoft HoloLens.Windows 10 DevicesNoua versiune a sistemului de operare Windows 10 Technical Preview este disponibila la descarcare gratuita, doar pentru utilizatorii inregistrati in programul Windows Insider, pe site-ul oficial Microsoft (click aici), iar versiunea pentru telefoanele mobile va ajunge prin luna februarie.

Cu toate acestea, noua versiune nu va contine toate caracteristicile noi prezentate mai sus, si anume browser-ul Spartan si serviciul Xbox Live, insa vor fi disponibile intr-o noua veresiune ce urmeaza sa livrata in cateva saptamani.
One thought on “Microsoft a prezentat pe larg noul sistem de operare Windows 10

  1. Rares

    Sper sa mearga bine si pe laptop (cum ai specificat in articol), nu ca Windows 8. Initial, eu am folosit Windows 8, dar versiunea “Beta”. Da, stiu ce e “beta”, dar nu m-a multumit, asa ca, am ramas la W7.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J