Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Noul browser Pale Moon de la Mozilla Firefox

Compania Moonchild Productions în colaborare cu Mozilla Corporation a produs o variantă nouă a deja cunoscutului browser, sub denumirea de Pale Moon. Noua versiune îmbunătăţită aduce o serie de noi caracteristici, eliminând, de exemplu, interfaţa Australis pe care mulţi nu o agreau, dar păstrând în acelaşi timp toate caracteristicile preferate de utilizatori şi oferite până acum de Firefox.

palemoon-24 Lansată la sfârşitul lunii aprilie, Pale Moon aduce o nouă interfaţă, concentrându-se pe aplicaţii mai interesante, utile şi mai uşor de folosit, pe care mulţi utilizatori le ceruseră. Noua interfaţă are butoane de navigare grupate, care amintesc de vechile variante Firefox, iar designul retro nu se opreşte aici. Tab-urile sunt poziţionate lângă conţinutul paginii, iar toolbar-ul este setat ca default.
La prima utilizare, Pale Moon îl întreabă pe utilizator dacă doreşte să transfere istoricul şi preferinţele de pe versiunea anterioară de Firefox. Preferinţele pot fi setate din butonul Edit, unde vei găsi cu uşurinţă ceea ce ai nevoie în locul unde era iniţial. Opţiunile în ceea ce priveşte toolbar-ul pot fi vizibile sau ascunse din meniul View.
Pale Moon este un browser optimizat pentru procesoarele SSE2, deşi un minus îl reprezintă procesul de instalare,  versiunea fiind prea nouă pentru a fi instalată cu uşurinţă pe Linux. Toruşi, site-ul oficial îi îndrumă pe utilizatori spre descărcarea unei versiuni Linux care depozitează un dosar arhivat pe hard drive. Acesta conţine un text cu instrucţiuni de instalare şi programul de instalare .sh, mai multe detalii în acest sens putând fi găsite pe pagina Pale Moon de Wikipedia şi pe forumul Pale Moon.
În concluzie, noul browser de la Firefox este o variantă mult îmbunătăţită, însă trebuie ţinut cont că browserul are nevoie de cel puţin 256 MB memorie RAM, deoarece instalat pe un laptop vechi cu mai puţin de 1 GB RAM poate duce la închiderea bruscă a device-ului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J