Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Recuperarea Datelor de pe Hard Disk-uri Externe!

pusa
Hard Disk-urile Externe sunt dispozitive de stocare a datelor des intalnite in randul utilizatorilor de PC pentru creare de copii de rezerva (backup) sau stocare de date. Un Hard Disk Extern poate sa contina o multime de date importante, personale sau de afaceri.
La fel ca celelalte dispozitive de stocare a datelor, nici Hard Disk-urile Externe nu sunt ferite de riscuri cand vine vorba de pierderi de date.  Acestea pot fi cauzate de: stergeri sau formatari accidentale, socuri fizice, fluctuatii de tenisune, defectarea anumitor componente ale hardiskului sau defecte de fabricatie. Cele mai frecvente pierderi de date in cazul Hard Disk-urilor Externe sunt cauzate din vina utilizatorilor prin stergeri sau formatari accidentale, dar si de socuri fizice cum ar fi: trantire, scapare, contact cu apa, etc.

pusa (2)

In momentul in care datele de pe un Hard Disk Extern nu mai sunt accesibile nu inseamna ca acestea trebuie declarate pierdute definitiv. Pur si simplu utilizatorul se afla in imposibilitatea de a le accesa. Din statisticile Bit Data Recovery in peste 85 %  din cazuri datele sunt recuperate partial sau in totalitate.
Un Hard Disk Extern poate intampina patru tipuri de defecte: 
  • Defecte Logice – cauzate in principal de formatari sau stergeri accidentale dar si deteriorari ale sistemului de fisere. Un hard disk se incadreza la un defect logic atunci cand este perfect functional.
  • Defecte Electrice –  se caracterizeaza printr-o defectiune la nivelul placii electrice a hardului. Acest defect apare in general in urma unor fluctuatii de curent sau in urma unor deconectari necorespunzatoare a hardului.
  • Defecte Firmware – orice Hard Disk are o zona de FIRMWARE ( pe suprafata platanelor) care reprezinta o informatie ce permite initilializarea si accesarea datelor de pe suprafata hardului. Atunci cand aceasta informatie nu mai poate fi accesata putem vorbi de un defect Firmware.
  • Defecte Mecanice – cauzate in principal in urma socurilor fizice, fluctuatiilor de tensiune, utilizarii indelungate si a problemelor de fabricatie. In momentul in care un hard disk  scoate sunete repetitive ( clicket-uri) exista 70% sanse ca acesta sa aiba o problema fizica.

pusa (5)

Recuperarea datelor de pe un hard disk extern
Exista diverse programe concepute pentru a corecta aceste probleme. In cazul defectelor logice recuperarea datelor se face cu ajutorul unor softuri capabile sa readuca datele pierdute si sa refaca structura de foldere sau fisiere. In cazul defectelor mecanice procesul de recuperare de date este unul complex si implica anumite echipamente specializate si solutii care le detin doar laboratoarele specializate in recuperare de date . Operatiunile de recuperare date in cazul acestor defecte  este necesar sa se realizeze intr-o camera speciala unde particulele de praf sunt aproape indexistente. In aerul normal pe care il respiram zilnic exista un numar de aproximativ 2.500.000 de particule de praf pe metru cub. Cele mai intalnite operatiuni de natura mecanica efectuate in acest mediu sunt: schimbarea capetelor de citire si mutarea platanelor sau deblocarea motorului.
In cazul in care intampinati probleme in accesarea datelor de pe hard disk-uri externe sau alte medii de stocare defecte puteti vizita pagina www.recuperaridate.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J