Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

REVIEW: Panasonic Lumix DMC-GH5

În ultimii opt ani, familia GH a evoluat de la camere cu înregistrare video la, de fapt, camere video cu funcția de fotografie. Apogeul în acest sens, poate fi considerat  modelul GH4, care nu ar trebui să fie luat în considerare din poziția fotografului. Panasonic Lumix GH5 în acest sens, este mult mai universal. Da, progresul în ceea ce privește modul video, în comparație cu „Cvartetul“ este încă mare , de la 4K până la 60 de cadre pe secundă, suport pentru înregistrare video anamorfic în 4: 2: 2 10 biți, acestea fiind  doar cele mai importante caracteristici, dar combinația cu 20  matrice de megapixeli (ca și modele GX8 ), dispune de un stabilizator optic și un nou sistem de focalizare automată, care mi-a arătat că GH5 este, cu adevărat un aparat de fotografiat serios.

Astfel, dispozitivul ajunge la intersecția a două lumi, dar acest lucru nu este valabil în cazul în care, compania încearcă să se așeze pe două scaune simultan pentru ca în cele din urmă să se încadrează în decalajul dintre ele. Audiența primară a lui GH5, sunt videografii care au nevoie de un dispozitiv relativ ieftin și compact, un dispozitiv pentru munca zilnică. Eu, fiind un fotografi secundar și entuziast, am un interes deosebit pentru videoclipuri. Pentru mine, camera poate fi o opțiune în primul rând pentru călătorii, în principal datorită compactitpții relative – și, în acest caz, este necesar să vorbesc despre tot ceea ce are inclus, precum și despre optică și design, camera însăși fiind destul de mare și foarte grea.

Panasonic Lumix GH5 este  un aparat foto nu numai pentru fotografi, ci pentru fotografii amatori.  Aparatul foto elimină calitatea superbă a imaginii. Pe un videoclip realizat cu Panasonic GH4, am fost plăcut surprins de detaliile și claritatea video. GH5 continuă tendința, dar în plus, oferă și o serie de avantaje. Ce îmi place  GH5 în comparație cu GH4 în ceea ce privește videoclipul? Camera fotografiază mai bine în întuneric. Pentru GH4, pragul ISO pentru înregistrarea video a fost 800. Panasonic GH5 oferă o imagine bună, cu zgomot, dar totuși tolerabil,  calitatea ISO fiind 3200. Acesta este un pas mare pentru o cameră cu o matrice atât de mică. Apoi, sistem de autofocalizare este îmbunătățit. Oferă mai multe moduri de fotografiere ( 180fps FullHD, 4K 4: 2: 2 10bit etc.).

În principiu, în această gamă de prețuri, niciun aparat Canon nu va oferi un videoclip de calitate. Calitatea video ca dispozitivului  GH5, poate fi comparată numai cu marca 5D IV sau cu o linie de camere C100, C300 etc., diferența de preț fiind foarte semnificativă.

FILM 4k – Isobel

Pentru testare, m-am folosit de prietena mea, bucătăreasă de profesie și mare amatoare de călătorii, aceasta fiind și o pasiune a mea, încă din copilărie.

Ca rezultat al testelor, Panasonic Lumix DC-GH5  se întoarce pe primul loc în clasamentul meu. Motivele pentru acest lucru sunt suficiente: standardul ridicat “Micro Four Thirds” al camerei digitale DSLM, și chiar în toate  categoriile de testare, demonstrează rezultate foarte bune, în mod repetat și în mod pozitiv. Calitate excelentă a imaginii,  focalizarea automată rapidă și, mai presus de toate, modul video, au fost potrivite pentru filmare,  îndeplinind toate tipurile de cerințe la cel mai înalt nivel. Doar timpul de muncă autonomă s-a dovedit a fi mediu.

Probabil ești interesat de ce anume Panasonic Lumix GH5 m-a adus într-un astfel de entuziasm. Încep cu calitatea imaginii obținute cu un senzor relativ mic, de 20 de megapixeli, “Four Thirds”. Chiar dacă ideea ar putea apărea inițial, că a fost luată de la Lumix GX8, este încă evident că aceasta este o nouă dezvoltare. Am ajuns la această concluzie pe baza faptului că claritatea contururilor la nivelul maximelor de 1905 perechi liniare pe înălțimea cadrului, este cea mai mare din clasa matricelor sale.

Bateria este destul de bună, eu având permisiunea de la managerul clubului, de a filma cam 100 de minute. Din punctul meu de vedere, este ok, datorită calității senzorului și a stabilizării interne de imagine. Însă poți folosi două baterii pentru o zi întreagă de filmare, dacă acest lucru este necesar.

În partea dreaptă sunt controalele AF, și, m-am gândit să fotografiez păsările. Am comutat între AF manual, continuu și singur. Comutatorul se deplasează în jurul butonului de blocare AF și al AE. Alături de acestea este joystick-ul pentru modul AF spot. Joystickul a fost mai convenabil atunci când am selectat o focalizare pe o zonă de 225 de puncte. Numărul mare de butoane de pe camera Lumix GH5 simplifică foarte mult lucrul, iar pentru parametrii rămași există un meniu rapid.

Film HD Slowmotion

GH5 este și un bun video și nu are doar caracteristici tehnice bune. Pentru înregistrarea video, acest dispozitiv are multe avantaje convenabile. Un ecran complet rotativ. De exemplu, rotirea ecranului este nominală. Aici, se rotește în stânga și în dreapta, ceea ce este extrem de important pentru înregistrarea video. Există un profil de imagine plat pentru corecția ulterioară a culorii. Firmware-ul V-log disponibil, oferă o imagine mai uniformă, iar spațiul de culoare de 10 bit în această privință este foarte potrivit.

Teste video

Același lucru este valabil și pentru efectul Rolling-Shutter, adică rotația rapidă a camerei spre stânga și spre dreapta. Acest lucru nu provoacă linii verticale distorsionate, acesta fiind un dezavantaj pe care l-a întâmpinat modelul anterior. Mai mult decât atât, factorul de cultură suplimentar nu se oprește aici. Lumix GH5  citește datele de pe întreaga suprafață a senzorului, producând imagini în mișcare extrem de clare. Numai pe orizontală marginile sunt tăiate în funcție de necesitatea adaptării la formatul 16: 9.

Prin urmare, am listat pur și simplu cele mai importante caracteristici, și anume:  timpul pentru lumina de fundal, timpul de urmărire a subiectului, gama de luminozitate de 0-1023, Flicker, nivelul de negru, barele de culoare etc., toate acestea cucerindu-mi inima.

Test foto

Pentru a înțelege ca noul Lumix GH5 fără oglindă este doar un handyman, este suficient doar să scoți în evidentă câteva dintre caracteristicile sale declarate. Anume, fotografierea pe 10 biți 4K 30p cu codare 4: 2: 2, și, în cele din urmă, un mod suplimentar de 6K Photo Mode.

Tehnologia inovatoare DFD, dezvoltată de Panasonic (claritatea defocalizării), evoluează în mod constant, iar în GH5 este chiar mai bună. DFD mi-a  permis să calculez modificarea focalizării obiectivului, comparând valorile adâncimii a celor două câmpuri de imagine, la o viteză incredibil de mare, având o viteză maximă de citire de 480 de cadre pe secundă. DMC GH5 atinge timpul de autofocalizare la 0,05s (față de 0,07s pentru GH4). Un detector de mișcare nou dezvoltat,  urmărește cu precizie obiectele în mișcare rapidă, oferind, de asemenea, o înregistrare de 6K PHOTO.

Vizorul cu o rezoluție ridicată de 3680k puncte OLED Live View Finder, mi-a oferit posibilitatea de a vedea exact ceea ce am dorit să fotografiez, chiar și în lumina directă a soarelui. O mărire de 0,76x (echivalentă cu 35mm) mi-a facilitat vizualizarea detaliilor imaginii, a setărilor și a icoanelor. Distanta mare la ochi de 21mm, este excelentă chiar și pentru cei care poarta ochelari. Mai jos aveti o comparatie cu Canon 5D Mark IV

Galerie foto

CONCLUZIE

Bile albe Panasonic GH5:

 • video-4K cu 60 de cadre pe secundă și multe alte moduri 
 • standardul HLG, profilul Vlog și sincronizarea timecod-ului 
 • sensibil și extrem de rapid autofocus 
 • o construcție de înaltă calitate, cu adăugări remarcabile 
 • stabilizare în corpul camerei
 • meniuri ușor de folosit și bine structurate
 • card dual SD  cu înregistrare în redundanță și posibilitatea de trecere automată pe al doilea card
 • ISO  foarte bun până la ISO 3200
 • rate frame  variabile de la 4 la 180 fps în 1080p și 60fps în 4k
 • display LCD spate și vizor electronic
 • bluetooth și wireless.

Bile negre Panasonic GH5:

 • rezoluția matricei este relativ scăzută
 • nu pot fi folosite căști
 • nu există informație exactă despre spațiul rămas pe  card
 • doar mixerul extern înlătură problema AutoGain Control la sunet
 • stabilizarea duală și nu înregistrează sunet nu merge în slow motion
 • butonul “DISP” prezintă sensibilitate în funcționare.

Ca urmare, Panasonic Lumix GH5 a devenit considerabil mai bun, mai funcțional și mai scump. Acum poate fi numit în siguranță unul dintre cele mai bune camere pentru filmări ce pot fi publicate pe web, în ​​călătorii, la nunți și reportaje. Principalul avantaj este că poți filma 4K video în 60 de cadre pe secundă. Plusurile includ stabilizatorul cu 5 axe, focalizare de urmărire, video în standardul de 10 biți, setări detaliate și moduri creative, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, protecția împotriva prafului și umidității. 

Pe baza rezultatelor testului, am ajuns la concluzia că Panasonic Lumix DC-GH5S este unul dintre cele mai bune aparate de fotografiat DSLM Micro Four Thirds, dar numai pentru cei care filmează, în ciuda faptului că matricea de 10 megapixeli este potrivită pentru fotografie, precum și fotografierea rapidă a imaginilor în mișcare. Totuși o listă lungă de caracteristici video îl face de preferat, mai ales pentru fani. Și, cine iubește o imagine în mișcare,  poate spune că Panasonic Lumix GH5 este o cameră demnă de Hollywood.

Sursa informatii:

 • https://www.f64.ro/panasonic-lumix-dmc-gh5-body-negru.html
 • http://blog.f64.ro/2017/04/06/review-panasonic-gh5-cu-alex-serban/Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J