Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

REVIEW: Sony Alpha A6000 kit PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS – Cu Wi-Fi si NFC, de culoarea argintie!

Cei interesați de Sony Alpha A6000, pot afla că acesta este cea mai nouă adăugare tehnologică la linia camerelor Sony, cu montură E-mount. Anterior, aceste camere erau numite Alpha NEX, însă anul trecut acest nume a fost uitat în totalitate. Sony Alpha A6000 are implementate o serie de moduri software pentru îmbunătățirea calității imaginilor. Desigur, că aici mă refer corecția difracției, reducerea zgomotului zonal și tehnologia de restaurare a detaliilor.

Declanșatorul aparatului de fotografiat Sony Alpha A6000 are funcția de perdea frontală electronică, iar aceasta poate fi activată sau dezactivată prin intermediul meniului. Acest lucru înseamnă că imediat, în momentul apăsării butonului de declanșare, începe expunerea cadrelor și numai la sfârșitul expunerii, obturatorul se închide pentru o secundă, oprind viteza de declanșare. La DSLR-uri, înainte de începerea expunerii, mai întâi se ridică oglinda și apoi se deschide declanșatorul. Acest lucru durează o anumită perioadă de timp și generează vibrații suplimentare. În cele din urmă, necesitatea de a ridica oglinda între cadre, reduce semnificativ viteza de fotografiere continuă. Sony A6000 poate înregistra până la 11 cadre pe secundă, cu o autofocalizare de urmărire. Noua matrice APS HD 24.3 MP oferă o ieșire luminoasă optimizată, prin microlense înclinate și o fotosensibilitate îmbunătățită.

Sony Alpha A6000 with 16-50mm
coverage wide
Sony Alpha A6000 with 16-50mm
coverage tele
16-50mm at 16mm (24mm equivalent)16-50mm at 50mm (75mm equivalent)

Descriere Sony Alpha A6000

Moment perfect, cadru perfect.

Camera foto cu autofocus rapid A6000, combină punctele forte ale focalizării automate cu fază și contrast. Funcțiile focalizării de contrast de mare viteză și cele 179 de puncte de detectare a fazelor, acoperă aproape complet imaginea, oferind nu numai posibilitatea fotografierii continue la o viteză de 11 cadre pe secundă, dar și o urmărire foarte precisă a mișcării pentru fotografie și video.

Sony Alpha A6000 mai mult decât multe alte modele din această categorie, are o matrice în format APS-C, care este de 1,6 ori mai mare decât multe matrici de 4/3 și de 13 ori față de senzorul 1/2.3 a camerelor digitale compacte obișnuite. La testare, rezultatul a fost uimitor. Filmul a fost realizat la o calitate excelentă.

Sony A6000 nu este un model de amator cu mai multe controale. Aparatul este compact, iar dimensiunea acestuia nu îl poate face să fie numit de buzunar. Aparatul foto necesită o carcasă foto sau o gentuță pentru a fi transportat. Panoul superior pare foarte logic. În partea dreaptă este butonul de declanșare cu selectorul și butonul programabil C1 aflat chiar sub degetul mare. Și tot sub degetul mare, în partea stângă, se află un buton masiv din metal, denumit selector de moduri.

Sony Alpha A6000 este echipat cu un vizor electronic cu matrice OLED, care  a făcut astfel încât rezoluția să scadă de la 2,4 până la 1,44 milioane de pixeli, și, din acest motiv, imaginea nu pare a fi atât de bună și plăcută. Pe de altă parte, rata de reîmprospătare a vizorului a crescut evident, iar matricea în sine nu pare a fi contrară și arată mai bine atât în lumină, cât și în umbră. Este de remarcat faptul că, comutarea automată între ecran și vizor, are loc în mod semnificativ mai rapid decât în ​​cazul modelului NEX-7, și, în general, camera a devenit mult mai clară.

Comparativ cu NEX-6, Alpha A6000 a crescut numărul de senzori pe matricea fazei AF, astfel încât aceștia acoperă acum aproximativ 92% din cadrul orizontal și vertical. Viteza de focalizare automată este foarte bună și nu inferioară camerelor SLR, însă, datorită lipsei oglinzii, multe imagini sunt ușor defocalizate.  De obicei, când filmezi cu alte camere fără oglindă, nu există astfel de probleme. Alpha A6000 beneficiază de multe instrumente pentru video și fotografiere confortabilă. Din păcate, lipsa unei intrări pentru microfon, pentru mulți utilizatori, reduce semnificativ valoarea dispozitivului Sony Alpha A6000.

5.44MB, Manual, 30 secs, f/20, 100 ISO, 16-50mm at 50 mm (75mm equivalent)

Sony Alpha A6000 sample image

Camera

Camera digitală fără oglindă a aparatului de fotografiat Sony Alpha A6000, combină toate camerele cu optică interschimbabilă. Noutatea, este aspectul modern, senzorul de firmă Exmor APS HD CMOS cu o rezoluție de 24,3 megapixeli, autofocusul rapid hibrid, funcționalitatea ridicată,  fotografierea continuă la o rată de 11 cadre/s, OLED-Finder,  procesorul BIONZ X, suportul pentru o serie de interfețe de comunicații (Wi-Fi, NFC, DLNA) și filmare video în format 1080p, precum și o serie de alte caracteristici la fel de interesante.

Aparatul de fotografiat Sony Alpha A6000 este echipat cu un ecran lat LCD de 3 inch, cu raport de aspect al imaginii de 4:3. Rezoluția sa este de 921.600 pixeli (adică 640 x 480 pixeli). Acesta este un indicator destul de mediocru, deoarece în Sony există mai multe ecrane clare. În general, ecranul este caracterizat printr-un detaliu destul de înalt, cu o redare plăcută a culorilor și un nivel suficient de contrast. Nivelul de luminozitate al luminii de fundal este destul de bun, deoarece mi-a permis să vizualizez informații clare, chiar și într-o zi însorită. Ecranul are unghiuri largi de vizualizare, fără abateri vizibile.

Camera digitală de 0.39 inch cu factor zoom de 0.7x se bazează pe o matrice OLED cu o rezoluție de 1.440.000 pixeli (adică 800 x 600 pixeli). Trebuie remarcat faptul că, în modelul anterior, pe Sony NEX-6, camera avea caracteristici tehnice vizibile: o rezoluție de 2 359 269 pixeli (1024 x 768 pixeli) și o creștere de 0,73x. Cu toate acestea, imaginea rezultată se caracterizează printr-o calitate destul de plăcută, cu culori echilibrate și absența imersiunii în zone luminoase sau întunecate. Nivelul de luminozitate în modul manual este excelent, însă în modul automat scade oarecum. Folosind setările, am reușit să  modific temperatura de culoare în 5 unități (în intervalul ± 2). De asemenea, am putut efectua o ajustare dioptrică, pentru a obține cea mai corectă imagine, luând în considerare caracteristicile viziunii personale. Datorită senzorului de proximitate, comutarea între afișaj și vizor se face automat.

Sony Alpha A6000
Toy Camera
Sony Alpha A6000
Retro
 
Sony Alpha A6000
High Contrast Mono
Sony Alpha A6000
Partial Colour (Blue)
 
Sony Alpha A6000
HDR Painting (High)
Sony Alpha A6000
Illustration (High)
 

Senzor

Aparatul de fotografiat Sony Alpha A6000 este echipat cu un senzor Exmor APS HD CMOS cu o rezoluție de 24,3 megapixeli, care oferă imagini mai bune. Senzorul său de mărime APS-C, oferă de 1,6 ori suprafața de 4/3 a senzorilor și este de 13 ori mai mare decât senzorii 1/2,3 a camerelor digitale compacte tipice. Rezultatul este un nivel remarcabil de calitate în fiecare imagine. Senzorul CMOS Exmor APS HD CMOS cu dimensiuni APS-C de 24,3 MP și procesorul de imagine BIONZ X, lucrează împreună pentru a produce imagini de înaltă rezoluție și detalii evidențiate, cu un zgomot minim, calitate și sensibilitate scăzută în lumină, la ISO 25600. Senzorul utilizează proiectarea lentilelor cip, care umple golurile dintre pixelii învecinați cu lentile optimizate, și, care se potrivesc cu unghiul de incidență pentru a crește capacitatea de colectare a luminii, pentru a obține claritate și calitate pentru fiecare din cele patru margini ale fotografiei.

Sony Alpha A6000
DRO and HDR mode off
Sony Alpha A6000
DRO Level 5
Sony Alpha A6000
HDR 6EV
DRO / HDR off, f4, 1/30, 800 ISO
DRO Level 5, f4, 1/30, 800 ISO

HDR 6EV, f4, 1/30, 800 ISO

Procesor

Procesorul BIONZ X este de 3 ori mai rapid decât modelele anterioare. BIONZ X captează cu exactitate texturile, reduce diminuarea detaliilor și chiar elimină zgomotul în anumite zone,  pentru a crea imagini clare și imagini video. Sony Alpha A6000 poate să ofere imagini uimitoare chiar și la lumină scăzută. Gama neobișnuit de mare ISO, îți permite să fotografiezi natural și detaliat, în condiții de iluminare scăzută și chiar atunci când fotografiezi în interior fără bliț.  Autofocalizarea automată m-a ajutat să fac videoclipurile chiar mai bune. Am observat că această cameră foto A6000, devine impresionantă nu numai atunci când fotografiezi. Prioritatea de detectare a fazei este de asemenea utilizată pentru focalizare rapidă și urmărire lină, astfel încât este posibilă prelucrarea profesională a celor mai complexe proiecte video.

Dincolo de trăsăturile notabile ale imaginilor aparatului de fotografiat Sony Alpha A6000, procesorul de imagine se pretează la fotografierea continuă de până la 11 fps și la un sistem inteligent de hibridizare rapidă, care utilizează atât metode de detectare a fazelor, cât și de contrast, putând obține o focalizare rapidă și precisă. Corpul camerei este un obiectiv E-mount 16-50mm f / 3,5-5,6 OSS retractabil, care oferă o distanță de 35 mm, echivalentă cu lungimea de focalizare de 24-75mm. Această gamă de perspective, este potrivită pentru fotografierea zilnică și este îmbunătățită prin includerea opțiunii de stabilizare a imaginii SteadyShot, care minimizează aspectul mișcării camerei. Tehnologia Power Zoom permite controlul electronic al poziției de mărire și includerea unui element de dispersie extrem de redus, precum și a patru elemente asferice, care ajută la reducerea erorilor cromatice în întreaga gamă de zoom, contribuind la o claritate generală ridicată.

Înregistrare video

Înregistrarea video în Full HD 1080p este susținută la 60, 30 și 24 fps în codecul XAVC S de înaltă calitate, 50 Mbps. Alte opțiuni de înregistrare includ capacitatea de a utiliza codecurile AVCHD și MP4, cu suport pentru înregistrarea de până la 1080p60 video, 28 Mbps. De asemenea, este susținută înregistrarea video duală, cu posibilitatea de a selecta simultan codecurile XAVC S sau AVCHD, plus un fișier dublu MP4 care poate fi înregistrat în același timp pentru o mai mare eficiență, atunci când partajezi videoclipuri online. În plus, utilizând ieșirea HDMI integrată D, pot fi înregistrate atât un video de 8: 4: 2: 2 necomprimat de 1080i60, cât și 1080p60 la un înregistrator extern opțional.

Completând capabilitățile video ale aparatul de fotografiat Sony Alpha A6000, am acordat, de asemenea, o atenție maximă, focalizării manuale și funcției zebră, pentru a beneficia de lucrul cu focalizare manuală și pentru a asigura păstrarea detaliilor. Pe afișajul LCD de pe spate, apare un marcator central, un cadru de ghidare, un marker estetic, o zonă de siguranță, precum și alte caracteristici pertinente pentru înregistrarea video.

Modelul Sony Alpha A6000, cu un profil compact și ușor, încorporează atât un vizor electronic, cât și un monitor LCD  mare pe spate. Tru-Finder 0.39 “OLED EVF de 1.440k-dot dispune de un sistem optic rafinat, care integrează patru elemente asferice față-verso, pentru a oferi o acoperire de 100% a cadrelor și un unghi larg de vizualizare de 33 grade, pentru vizionarea clară a imaginii. Designul oferă o imagine reală de vizualizare live, capabilă să simuleze aspectul imaginii finalizate înainte de fotografiere și folosește de asemenea, ajutoarele de focalizare, cum ar fi funcția MF Assist și funcția Peaking. Monitorul Xtra Fine de 3,0 “921k-dot este un model mai mare, potrivit pentru realizarea de compoziții exacte, pentru examinarea imaginilor și pentru navigarea în sistemul de meniuri. Are un design care se poate înclina în sus aproximativ 90 de grade sau în jos la 45 de grade, pentru a putea lucra din unghiuri mari și joase. În plus, tehnologia WhiteMagic funcționează pentru a mări luminozitatea totală a ecranului, pentru o mai bună susținere a utilizării în condiții luminoase sau însorite.

Senzorul avansat de măsurare a expunerii, cu 1200 de zone, oferă rezultate consecvente și exacte, utilizând moduri de măsurare multi-segment, cu centrul de ponderare sau de măsurare spot. Auto Object Framing este un mod inteligent de fotografiere, care poate analiza automat scena și subiectele din interiorul acesteia și determină o compoziție plăcută din punct de vedere estetic. Imaginile ulterioare vor fi decupate în funcție de materie, rezultând o compoziție bine echilibrată, care utilizează funcția Face Detection și Tracking Focus, pentru a asigura o calitate și o claritate ridicată a imaginii.

Viteză, Wi-Fi

Camera a primit o baterie Acumulator Li-Ion DMW-BLF19 cu încarcator. Dacă utilizezi adesea afișajul, este puțin probabil să te țină suficient mai mult decât în ​​ziua fotografierii. Poți încărca dispozitivul cu un cablu USB de la computer sau cu încărcătorul din dotare.

La fel ca cele mai multe camere moderne, Alpha 6000 beneficiază de tehnologia Wi-Fi, care face legătura între cameră și dispozitivele mobile. Dacă telefonul smartphone acceptă NFC, îl poți sincroniza cu aparatul de fotografiat. În acest caz, va trebui să configurezi contul Sony Entertainment Network.

Viteza de lucru lasă o impresie ambiguă. Mi-ar plăcea foarte mult, bineînțeles, că aceste două secunde agonizante înainte de a porni, să nu fi fost acolo. Fotografierea pe stradă, poate fi un lucru enervant, însă în general performanțele sunt bune. În privința focalizării automate nu am nici o plângere, deoarece în condiții bune de iluminare, timpul de focalizare este literalmente de 0,25-0,3 secunde. Viteza de fotografiere este de 11 cadre pe secundă. Dimensiunea buffer-ului este excelentă, de 21 de cadre în format RAW + JPG și 46 de cadre în format JPG.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J