Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Samsung îmbunătăţeşte viteza internetului

Compania sud-coreeană susţine că a găsit o metodă prin care informaţiile vor circula prin wi-fi mai repede decât în prezent. Mai mult, echipa de ingineri, căreia i se datorează reuşita, a depăşit cu succes dificultăţile tehnice întâmpinate până acum care restricţionau transferul datelor la viteza de doar 4.6 Gbps. Dacă noua tehnologie se va doevdi fezabilă, acest lucru ar însemna că vom putea transfera un fişier de 1 GB în mai puţin de 3 secunde. Destul de impresionant!

Dar, cum tot ce este prea bun se dovedeşte a nu fi întru-totul real, experţii au declarat că mai durează ceva până când acest proiect va deveni realitate, fiind necesar un timp mai îndelungat pentru ca tehnologia să fie aplicată pe device-urile mobile.

livingroomsam

Samsung a emis o scurtă declaraţie de presă prin care ne informează că mai mulţi ingineri lucrau la o tehnologie wi-fi care opera pe o bandă de transmisie de 60 GHZ. Sistemele wi-fi actuale folosesc bande de transmisie de 2.4 şi 5 HZ, iar unele pot avea viteze în exces de până la 1 Gb pe secundă. Cei de la Samsung au declarat că au reuşit să limiteze cantitatea mare de informaţie care interfera de pe mai multe canale atunci când mai multe device-uri erau conectate la un hub wi-fi sau hotspot. De asemenea, îmbunătăţirile aduse antenei de recepţie au dus la o mai bună răspândire a semnalului, care nu se mai pierde pe distanţe mari. Această invenţie înseamnă un real succes, astfel că datele ar putea circula la o viteză de 575 MBps.

Primele device-uri care vor folosi tehnologia wi-fi de 60 GHz vor fi lansate în 2015, iar noul wi-fi va fi implementat şi pe televizoare, device-uri medicale, telefoane şi aparate digitale pentru casă. Specialiştii susţin că noua tehnologie wi-fi, cu o arie atât de vastă de utilizare, este mai mult decât binevenită datorită necesităţilor lumii moderne, care foloseşte deja numeroase device-uri pentru a-şi accesa datele personale şi nu numai. Deşi va trebui să aşteptăm câţiva ani pentru finalizarea proiectului, succesul lui este deja unul sigur.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J