Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Scaderi drastice pe piata tabletelor!

Toate companiile care produc tablete au raportat o scadere masiva a cotei lor de piata si a vanzarilor pentru anul 2012.

Nu a fost o exceptie nici pentru Apple, care a redus livrarile la 15.4 – 11.8 milioane pentru iPad. Tinand cont de volumul cotei pe piata, compania si-a pastrat calitatea de lider la o distanta mare de cel mai apropiat competitor.

In trimestrul I al anului 2012 Apple a controlat 54,7% din toate livrarile de tablete de pe piata mondiala fata de 68% la sfarsitul anului trecut.

Amazon, care la sfarsitului anului 2012 era clasat pe locul doi (numai in timp de o luna si jumatate de vanzari de Kindle Fire), la inceputul noului an si-a pierdut pozitia pe piata. Cota de piata a companiei a scazut de la 16,8% la 4%, ceea ce a condus la deplasarea ei pe locul trei.

Locul doi eliberat a fost imediat ocupat de compania Samsung Electronics, pe care il ocupase pana in trimestrul IV al anului 2011.

Locul 4 si 5 pe piata modiala de vanzari a tabletelor conform estimarilor din primele trei luni ale acestui an au fost ocupate de catre Lenovo si Barnes & Noble. Ponderea lor in IDC nu sunt raportate.

In a doua jumatate a anului 2012 cresterea concurentei la nivel mondial pe piata de tablete va creste conform previziunilor IDC (International Data Corporation).

In parte, acest lucru se va intampla din cauza a lansarii un nou sistem de operare Microsoft Windows. Analistii se asteapta ca Apple va continua linistit sa se mentina in virf, batalia se va desfasura pentru urmatoarele locuri.

 
One thought on “Scaderi drastice pe piata tabletelor!

  1. alex popescu

    ce scadere? 2010-10 milioane tablete vandute. 2011-64 milioane tablete vandute. 2012 iulie-104 milioane tablete vandute. astea sunt datele reale. mai documentati-va…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J