Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Spyware pe smartphone-urile Huawei, Lenovo si Xiaomi

Expertii de securitate G DATA, care au dezvaluit functiile extinse de spionaj ale smartphone-ului Star N9500, au continuat urmarirea acestora si au publicat o noua actualizare in cel mai recent raport Mobile Malware.

Conform actualizarii celor de la G DATA, peste 26 de modele de smartphone-uri de la diferiti producatori cunoscuti, precum Huawei, Lenovo si Xiaomi, sunt preinstalate functii de spionaj spyware in firmware (programe speciale, de mici dimensiuni, care asigura comanda si controlul unor aparate si dispozitive inteligente).Smartphone Android Malware

“Se estimeaza ca aproximativ 2,5 miliarde de oameni din intreaga lume folosesc un smartphone sau o tableta pentru a fi online. Chat-ul, navigarea pe Internet si cumparaturile online sunt posibile in orice moment si de oriunde, datorita smartphone-urilor si tabletelor. In paralel cu aceasta evolutie, numarul de aplicatii malware a crescut brusc in ultimii trei ani. Pe parcursul anului trecut am observat o crestere semnificativa a dispozitivelor care sunt echipate cu spyware si malware la nivel de firmware”, a declarat Christian Geschkat, responsabil al echipei de solutii mobile de la G DATA.

In al doilea trimestru al anului 2015, expertii de securitate au analizat la 6.100 de aplicatii malware in fiecare zi, fata de primul trimestru al acestui in care au fost analizate de pana la 4.900 de aplicatii malware, reprezentand o crestere de aproximativ 25%. Cu toate acestea, prima jumatate a anului 2015 au fost descoperite peste un milion de noi aplicatii malware (1.000.938) intr-o perioada de doar 6 luni, depasind deja toate recordurile anterioare.

Expertii de la G DATA se asteapta ca infractorii sa exploateze bazele de date obtinute in urma atacurilor cibernetice si sa dezvolte un numar mare de malware de Android, datorita “companiilor” IT de hacking care dezvolta o gama larga de malware pentru serviciile de informatii si guverne. Tot odata, in a doua jumatate a anului 2015, expertii G DATA se asteapta la inca o crestere semnificativa a malware-urilor pe Android, fiind estimata la peste doua milioane de noi aplicatii malware.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J