Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Ubuntu Touch vine pe Meizu MX4. Sistemul ii va permite telefonului sa fie si PC

Ubuntu Touch este un sistem de operare mobil, rezultat din Ubuntu, care se bazeaza pe Linux. Acesta a fost modificat pentru a putea fi utilizat pe device-urile mobile, iar daca sunt conectate la un monitor vor deveni PC-uri. Potrivit PCWorld, sistemul de operare mobil, Ubuntu Touch, va fi disponibil pe piata prin smartphone-ul Meizu MX4.

Meizu MX4 este un telefon chinezesc, accesibil, care vine prestabilit cu Android KitKat v4.4.4, insa din luna decembrie va putea fi achizitionat intr-o noua versiune, Ubuntu Edition, cu sistem de operare Ubuntu Touch.

Ubuntu Touch a fost prezentat pentru prima data pe 16 septembrie, fiind dedicat unor dispozitive din gama Nexus (Nexus 4, Nexus 7 si Nexus 10), dar care nu a fost prezent pe device-urile respective.Ubuntu Touch (2)Meizu MX4 Ubuntu Edition va avea specificatii hardware identice cu versiunea Android. Meizu MX4 cu Android (KitKat v4.4.4) are un ecran IPS LCD de 5,36 inch (cu protectie Corning Gorilla Glass 3 si Flyme 4.0) la rezolutie Full HD de 1920 x 1152 pixeli, camera principala de 20,7 MP (cu senzor de la Sony de tip Exmor RS), camera secundara de 2 MP, 8,9 mm grosime si o greutate de 147 de grame.

Acesta este bazat pe chipset-ul MediaTek MT6595 cu procesor Cortex-A17 quad-core la 2,2 GHz si Cortex-A7 quad-core 1,7 GHz, 2 GB de memorie RAM, 16/32/64 GB spatiu de stocare si procesor grafic PowerVR G6200 MP4. Smartphone-ul mai are Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (dual-band), Bluetooth v4.0, GPS, 4G (Cat. 4), port microUSB v2.0 (MHL) si baterie de 3100 mAh. Pretul de pornire variaza intre 225 de euro si 300 de euro, in functie de spatiul de stocare ales.

Mai multe zvonuri despre Meizu MX4 care au aparut pe internet, inainte de a fi prezentat oficial, confirma o versiune hardware mai puternica decat cea oficiala. Conform acestora, Meizu MX4 trebuia sa vina cu un ecran de 5 inch la rezolutie 2K de 2560 x 1440 pixeli, procesor Samsung Exynos octa-core, 3 GB de memorie RAM si o camera de 20 MP cu senzor de la Sony. Potrivit unor zvonuri aparute recent, aceste specificatii hardware vor fi prezente pe o versiune Pro a seriei Ubuntu Edition.

Ubuntu TouchUbuntu Touch se remarca prin faptul ca telefonul sau tableta vor putea fi conectate la un dock station si un monitor, astfel incat sa devina un PC complet. Sistemul poate rula aplicatiile din magazinul Ubuntu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J