Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Un tricou high tech marca Ralph Lauren

Marele designer de modă, Ralph Lauren, a creat, în colaborare cu firma canadiană OM signal, un tricou tehnologizat. Cele două companii au dezvăluit creaţia în deschiderea turneului de tenis de la U.S Open. Tricoul, denumit Polo Tech, este aparent un banal tricou negru cu mânecă, dar, de fapt, este mai mult decât atât. Materialul din care este creat tricoul este unul cu totul special. Compus din fibre de argint cu senzori încorporaţi în ţesătură, tricoul măsoară activitatea fizică a celui care îl poartă şi transmite prin bluetooth informaţiile către un smartphone la care se conectează senzorii.

download
Aflat abia în faza de prototip, este estimat că ingeniosul tricou marca Ralph Lauren va ajunge în magazine anul viitor, iar creatorii văd în acesta un prim exemplu dintr-un lung şir de „haine deştepte” care vor ocupa un loc de cinste în vestimentaţia zilnică a multor persoane.
Producătorii deja consideră că hainele de acest gen vor ajunge un element de bază al vieţii noastre, la fel ca electricitatea. Primul argument constă în contribuţia pe care astfel de articole de îmbrăcăminte o vor aduce corpului nostru. Prin aceste haine vom fi conetctaţi la menţinerea unui stil de viaţă sănătos şi, de ce nu, vom fi şi la modă.
Fiul lui Ralph Lauren, Paul Lauren, a declarat că sunt bucuroşi să contribuie la construirea unei industrii a tehnologiei pe care să o porţi, la propriu, deoarece ne aflăm într-un secol al evoluţiilor şi al inovaţiei. Inginerii de la Om Signal consideră că asocierea cu Ralph Lauren îi va ajuta în crearea unei imagini la modă a hainelor tehnologizate, de care cumpărătorii vor fi atraşi instant.
Tricoul are aplicată o bandă amplasată sub zona umerilor care încorporează un transmiţător bluetooth, un giroscop şi un accelerometru cu care înregistrază bătăile inimii, respiraţia, paşii făcuţi în timpul zilei şi gradul de efort ale exerciţiilor fizice.
Prototipuri ale tricolului vor putea fi văzute pe toată durata U.S Open, acestea fiind purtate nu de marii tenismeni, ci de băieţii de mingi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J