Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Vanzarile de tablete Android in scadere anul acesta

Aproape toti furnizorii de la inceputul anului au aratat o reducere neasteptata in vanzarea tabletelor echipate cu sistemul de operare Android in comparatie cu trimestrul IV al anului 2011. Din acest motiv, volumul total pe piata a fost cu 1,2 milioane de unitati sub valoarea prevazuta.

In trimestrul I al anului 2012, pe piata mondiala au fost livrate 17,4 milioane de tablete. In comparatie cu trimestrul IV al anului 2011, livrarile au scazut cu 38,4%. Reducerea ofertei este o consecinta a factorului sezonier. Cu toate acestea, analistii estimau ca reducerea va fi mai mica si va constitui in jur de 34%. In termeni cantitativi, expertii se bazau pe volumul livrarilor de anul trecut, care era in jur de 18,6 milioane de tablete. Diferenta fata de volumul efectiv de livrari au totalizat 1,2 milioane de unitati, potrivit unui raport IDC (International Data Corporation).

In ciuda reducerii semnificative facand comparatia de la trimestru la trimestru, relativ la trimestrul I al anului 2011, vanzarile la inceputul acestui an a crescut cu 120%. In primele trei luni ale anului trecut pe piata a fost livrate 7.9 milioane de tablete.

Rezultatele au fost mai mici decat cele prognozate de analistii IDC, care presupun ca sunt legate de asteptari mult prea mari cu privire la segmentul de produse de la Android.

Conform declaratiilor directorului pentru cercetari al IDC, Tom Mainelli, practic toti producatorii de tablete Android, in trimestrul I din 2012 au aratat o scadere accentuata in comparatie cu trimestrul IV 2011, perioada de sarbatori , in care in mod traditional creste volumul vanzarilor de electronice.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J