Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Vanzarile PC-urilor au scazut cu 5,2%, in timp ce Lenovo si HP cresc

Vanzarile de PC-uri au scazut inca o data, insa cu un procent mai mare de pana la 5,2%, in timp ce vanzarile PC-urile Lenovo si HP au crescut.

Ultimele rapoarte ale Gartner, compania americana de consultanta si cercetare in IT, arata ca toti producatorii de PC-uri, inafara de marii lideri de piata Lenovo si HP, au inregistrat o scadere a vanzarilor, avand cifre negative, fiind pentru prima data in ultimii 6 ani.

Gartner este de parere ca aceasta scadere a vanzarilor de PC-uri nu este o problema majora si ca vanzarea celor 71,7 milioane de computere contribuie la o crestere in urmatorii cinci ani, datorita eliminarii suportului Windows XP.PCs-610x305“Industria PC a primit un impuls in 2014, multe companii inlocuindu-si PC-urile datorita lipsei suportului pentru Windows XP, insa ciclul de inlocuire s-a estompat in primul trimestru al anului 2015,” a declarat Mikako Kitagawa, analist principal Gartner.

“Cu toate acestea, declinul nu este neaparat un semn al vanzarilor slabe PC pe termen lung. PC-urile mobile, inclusiv notebook-urile, dispozitivele hibrid si tabletele Windows au crescut, comparativ cu anul trecut. Rezultatele pentru primul trimestru sustin estimarea noastra privind un declin moderat al vanzarilor PC in 2015, ceea ce va conduce la o crestere lenta, consistenta, pentru urmatorii cinci ani”, a mai declarat Mikako Kitagawa.

Lenovo este in continuare lider pe piata computerelor, avand o cota de 19,6% cu 13,4 milioane de unitati comercializate, in timp ce HP are o cota de 19% cu 13 milioane de unitati comercializate. In timp ce unitatile vandute a marilor producatori de PC-uri la nivel mondial au crescut doar in primul trimestru cu mai mult de 3%, unitatile comercializate de catre urmatorii producatori, si anume Dell si Acer, au scazut in aceeasi perioada cu 6,3%, respectiv 7%.

Cu toate acestea, dispozitivele cu ecrane de sub 10 inch, Chromebook-urile si tabletele nu au fost incluse in raportul Gartner.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J