Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Vezi care sunt cele mai bune Hard Disk-uri in 2013!

har disk 4 tbIn general lumea nu prea se intereseaza de fiabilitatea hard disk-urilor, merg mereu pe premiza “sa fie acolo un HDD pentru ca oricum nu conteaza”. Intodeauna exista o intrebare “de ce?”, la care avem un raspuns simplu si ferm “Nu se gandesc niciodata ca isi pot pierde datele, muzica, pozele si filmarile care le au pe hard disk.

Intr-un studiu realizat recent s-a dovedit ca HDD-urile de la Western Digital. HDD-ul functioneaza cu tehnologia SATA 3 si are un cache dinamic care  imbunatateste performantele in timp real prin optimizarea alocarea cache-ului intre citiri si scrieri. Sa dam un simplu exemplu, daca este un procent coplesitor  al traficului de citire spre deosebire de cel al scrieri, dispozitivul aloca automat mai mult cache pentru citirea datelor, reducand blocarile si imbunatatind perfomantele hard disk-ului.

Rata de transfer este uluitoare, SATA 3 suporta viteze de 600 MB/s, asadar pana acum am vorbit despre un HDD relativ scump, acum trebuie sa trecem un revista HDD-urile de care trebuie sa ne ferim.

Nu recomandam:

* Seagate Barracuda: Pana mai odata erau foarte stabile, acum parca au dat gres cu ele, le-au ieftinit cat se poate de mult dar nu au mai mers pe fiabilitate, cum spuneam si mai sus “sa fie acolo ieftin”
* Despre Hitachi nu prea am ce sa spun, din ce am testat noi putem spune ca nu am fost multumiti.

Recomandam cu incredere HDD-urile de la Western Digital.
3 thoughts on “Vezi care sunt cele mai bune Hard Disk-uri in 2013!

  1. Andrey

    Salut. Mi-a placut materialul dumneavoastra legat de HDD. Am vazut ca ati spus de WD ca il recomandati. Am o intrebare legata de asta:HDD WDIGITAL 1TB/SATA3/64M WD10EFRX, este bun si durabil? Multumesc astept raspuns pe e-mail. Tineti-o tot asa.

    Reply
  2. sorin

    Din 10 Western Digital 5 mi s-au stricat. Am mizat acum pe Hitachi si asteptam trecerea timpului ca sa vedem daca a fost o alegere mai buna.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J