Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

WordPress reseteaza parolele ca precautie impotriva hackerilor

In urma cu o saptamana, pe un forum din rusia a fost publicat un articol ce continea o lista cu peste cinci milioane de conturi a serviciului Gmail, in care era specificata adresa de gmail si parola.

Cei de la Google nu au declarat nimic cu privire la confirmarea informatiilor publicate pe forumul rusesc. Compania a tinut doar sa precizeze ca acea vulnerabilitate a securitatii serviciului Gmail care se pretinde ca hackerii rusi au folosit-o pentru a obtine datele respective, nu avea nicio legatura cu serverele companiei, in special cu datele personale ale utilizatorilor.

Totusi, specialistii in securitate va recomanda sa schimbati imediat parola contului afectat sau vulnerabil, chiar daca folositi autentificarea in doi pasi (pe langa parola trebuie sa mai bagati si un cod separat).wordpress-securityDeoarece oficialii Google nu au avut un raspuns clar in aceasta situatie, pericolul respectivului eveniment nu s-a terminat inca.

Acum cateva zile, compania care detine platforma de blogging WordPress.com si-a luat masuri de precautie, in cat a analizat toata lista cu cele cinci milioane de adrese de gmail si a decis sa recurga imediat la o hotarare importanta pentru utilizatorii sai. Astfel, oficialii companiei a recurs la resetarea parolelor a peste 100.000 de conturi care au fost inregistrate pe adrese de Gmail publicate de catre hackerii rusi pe internet. In concluzie, daca aveti un cont pe platforma de blogging WordPress si utilizati aceiasi parola ca pe serviciul Gmail, contul si blogul dumneavoastra este automat vulnerabil pana nu va schimbati parola.

“Am trimis, de asemenea, un email de notificare cu resetarea parolei, continand informatii pentru reobtinerea accesului la respectivul cont”, a declarat compania care detine platforma de blogging WordPress.com.informeaza compania.

“Utilizatorii afectati vor fi avertizati printr-un email de situatia neplacuta”, a declarat Daryl Houston de la Automatic.

Cu toate acestea, parola unui cont nu trebuie sa fie identica si nici chiar asemanatoare cu parola altui cont. Recomandat este sa folositi o parola generata automat de un serviciu specializat in acest domeniu, insa trebuie sa o scrieti pe ceva sau sa o tineti bine minte.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J