Search
Cele mai recente stiri it si noutati din lumea software si hardware, zona iti ofera informatii despre jocuri, seo, tehnologie, web design. Vino in lumea noastra IT, Zona IT

Xiaomi emite un update pentru rezolvarea unor brese de securitate din MIUI

Compania este prezenta intr-o judecata de dezvoltare globala ce a aparut in urma unor angajari remarcabile, ca de exemplu Hugo Barra de la Google, insa chinezii au decis sa o “puna la zid” in urma cu cateva zile.

Punctul de pornire a fost odata cu aparitia unei probe clare, prezentate de F-Secure, in care arata ca un telefon lansat mai recent, si anume Xiaomi Redmi 1s, transmitea datele personale a utilizatorilor unor servere din China. Cu toate ca acest lucru este putin ciudat, smartphone-ul expedia pe un server informatii precum numele utilizatorului, numarul de telefon, continutul mesajelor si a agendei telefonice, dar si IMEI-ul persoanei respective. Insa, asta nu-i nimic grav pe cat ce urmeaza. Toate datele expediate digital nu erau transmise intr-un format criptat. Acest lucru permitea oricarui utilizator care se conecta la aceiasi retea cu voi, sa capteze informatiile voastre ce erau transmise catre acel server.xiaomiPartea pozitiva vine cu emiterea unui update la MIUI (interfata de firmware adaugata peste Android) ce rezolva vurnerabilitatea bresei de securitate. Cea de-a doua parte este mai buna decat prima, fiind vorba de faptul ca in urma acestui eveniment, Hugo Barra, vicepresedintele companiei Xiaomi, vine cu o explicatie fireasca care este detaliata intr-un comunicat oficial.

Transferul de date precizate mai sus, era realizat odata cu activarea si utilizarea platformei de mesagerie instanta implementata in MIUI. Urmand ca, Xiaomi sa verifice daca clientul unui smartphone avea instalata interfata MIUI si daca acesta opta pentru trimiterea unui mesaj prin internet, si nu prin operatorul de telefonie.

In trecut functia era activata in mod automat, dar odata cu lansarea noului update a interfetei MIUI, aceasta vine dezactivata. Insa, utilizatorii care doresc sa foloseasca acest serviciu de mesagerie a companiei Xiaomi, sunt nevoiti sa acceseze meniul de configurare al telefonului si sa isi declare propriul acord de transfer a mesajului prin internet. Odata cu update-ul emis astazi, compania sustine ca datele continute in mesajul trimis de pe telefonul vostru catre serverele din China, vor fi criptate pentru a inceta orice posibilitate de captare a acestora.

Tot in acest comunicat, Hugo Barra a declarat faptul ca toate datele receptate de Xiaomi, sunt pastrate doar in timpul in care mesajul expediat va ajunge la destinatar.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyrighted.com Registered & Protected 
NJY3-P1TM-UWOS-IE3J