More

  Baidu, ByteDance și alte firme chineze lansează în public chatbot-uri asemănătoare ChatGPT

  AI - Inteligeta artificialaBaidu, ByteDance și alte firme chineze lansează în public chatbot-uri asemănătoare ChatGPT

  Într-un efort de a concura cu Statele Unite în domeniul inteligenței artificiale (AI), guvernul Chinei a aprobat lansarea publică a cinci companii de tehnologie, printre care se numără și Baidu și SenseTime Group. Aceste companii și-au lansat chatbot-urile AI, similare cu ChatGPT, pentru a fi accesibile publicului larg.

  Baidu și chatbot-ul său Ernie Bot

  Baidu, cel mai mare furnizor de căutare online din China, a anunțat că chatbot-ul său, numit Ernie Bot, este acum complet accesibil publicului. Prin intermediul acestui chatbot AI, Baidu își propune să colecteze o cantitate masivă de feedback valoros din partea utilizatorilor pentru a îmbunătăți în continuare funcționalitatea acestuia. Compania are în plan lansarea unei serii de aplicații „AI-native” în viitorul apropiat.

  SenseTime și chatbot-ul său SenseChat

  SenseTime Group, o altă companie chineză de tehnologie, a lansat, de asemenea, chatbot-ul său AI, numit SenseChat. Acest chatbot AI este acum „complet disponibil pentru a servi toți utilizatorii”, conform unui purtător de cuvânt al companiei. Lansarea publică a acestui chatbot reprezintă un pas important pentru SenseTime în extinderea utilizării produselor sale AI.

  Alte lanțuri de chatbot-uri AI

  Pe lângă Baidu și SenseTime, alte trei start-up-uri de AI – Baichuan Intelligent Technology, Zhipu AI și MiniMax – au anunțat, de asemenea, lansarea publică a propriilor chatbot-uri AI. Aceste companii speră să profite de avantajul de a fi printre primele pe piața chineză, pentru a-și îmbunătăți produsele și a-și consolida poziția în fața concurenței.

  Aprobarea guvernului chinez pentru produsele AI

  Diferit de alte țări, China impune companiilor să depună evaluări de securitate și să primească aprobare înainte de a lansa pe piață produse AI de masă. Autoritățile chineze au accelerat recent eforturile de sprijinire a companiilor care dezvoltă AI, deoarece tehnologia devine tot mai mult un punct de focalizare în competiția cu Statele Unite.

  ByteDance și Tencent Holdings

  În total, 11 companii au primit aprobarea guvernului chinez pentru lansarea produselor AI, inclusiv ByteDance, proprietarul TikTok, și Tencent Holdings. Aceste companii nu au oferit deocamdată comentarii despre planurile lor legate de AI. Este de așteptat ca guvernul să publice o listă cu companiile care au primit aprobare în următoarea săptămână.

  Avantajul primului venit

  Fiind primul pe piață în China este considerat crucial în industria internetului. După anunțul lansării publice a chatbot-ului său Ernie Bot, Baidu a obținut locul fruntaș în categoria de aplicații gratuite din App Store-ul Apple din China. Acest avantaj al primului venit ar putea permite companiilor aprobate să-și ajusteze și să-și îmbunătățească mai rapid produsele în comparație cu concurența.

  Consolidarea industriei AI

  Analizând această mișcare a guvernului chinez de a aproba produsele AI, experții spun că aceasta ar putea duce la consolidarea industriei. În prezent, multe companii se grăbesc să intre pe piața modelelor de limbaj extinse, însă numai cele cu capacitate tehnică și date suficiente vor reuși să se impună și să progreseze.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante