More

  De ce nu poți porni cuptorul cu microunde fără mâncare?

  StiintaDe ce nu poți porni cuptorul cu microunde fără mâncare?

  Astăzi, nicio bucătărie nu este completă fără cuptor cu microunde. Între timp, acest dispozitiv ridică încă multe întrebări în rândul utilizatorilor săi. Principalul este ce se întâmplă dacă porniți dispozitivul fără mâncare? Să vă spunem ce spun producătorii despre asta.

  Când cumpără un cuptor cu microunde nou, mulți utilizatori fac o greșeală în primele minute de funcționare. De obicei merge așa. Utilizatorul aduce acasă un cuptor cu microunde nou, îl conectează la priză și apasă butonul de pornire pentru a se asigura rapid că funcționează. Totul ar fi bine, dar, de regulă, în acest moment nu există nimic în camera cuptorului cu microunde și aceasta este o încălcare gravă a regulilor de funcționare.

  De ce nu poți porni cuptorul cu microunde fără mâncare? După cum știți, cuptorul cu microunde, a cărui sursă este un magnetron, sunt responsabile pentru încălzirea alimentelor în orice cuptor cu microunde. Radiația cu microunde, care trece prin alimente cu o frecvență de aproximativ 2,45 GHz, provoacă încălzirea dielectrică a acesteia datorită absorbției acestei energii de către moleculele de apă, care sunt prezente într-o formă sau alta în orice produs.

  Atunci când cuptorul cu microunde este gol sau este prea puțină mâncare în el, undele, negăsind o sursă de absorbție, încep să fie respinse haotic de pe pereții camerei, revenind la sursa de radiații din nou și din nou. Ca urmare, în cameră are loc o defecțiune electrică a aerului și o așa-numită „undă staționară”, care poate fi însoțită de scântei și poate duce la defectarea magnetronului.

  Da, desigur, după o pornire, cuptorul cu microunde este puțin probabil să eșueze. Cu toate acestea, pornirile repetate „în gol”, precum și încălzirea frecventă a cantităților mici de alimente duc la un efect cumulativ și reduc inevitabil durata de viață a echipamentului. Prin urmare, ar trebui să vă amintiți că chiar și un singur sandviș poate duce cu ușurință la defectarea cuptorului cu microunde în timp.

  Apropo, tocmai din acest motiv experții recomandă să puneți un pahar suplimentar de apă plată în cuptorul cu microunde împreună cu alimente a căror greutate nu depășește 100 de grame. Apa dintr-un pahar este capabilă să absoarbă microunde „în plus” și nu va permite scântei periculoase.

  Photo by Marcos Ramírez on Unsplash

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante